Vinetele preparate în Stil Turcesc – o rețetă ce nu merită toată atenția dvs. O să deveniți Mastrer Chef-ul familiei

Vinetele preparate în stil turcesc – o rețetă ce nu merită să fie ignorată! Pentru a o pregăti, veți avea nevoie de…

Ingrediente

Loading...

3 vinete;

400 g de carne tocată;

o ceapă;

2 roșii;

un pahar de suc de roșii;

un ardei gras;

2 căței de usturoi;

un praf de mentă uscată;

un praf de oregano uscat;

3 rămurele de pătrunjel;

2 cozi de ceapă verde;

2 linguri de ulei;

sare, piper negru măcinat, după gust.

Preparare:

Spălați vinetele și tăiați-le în cerculețe cu grosimea de 1-1.5 cm. Sărați-le și lăsați-le deoparte timp de 20 minute, ca să-și elibereze sucul și amăreala. Spălați-le încă o dată și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

Mărunțiți ceapa. Combinați jumătate de ceapă cu carnea tocată. Adăugați sare, piper negru măcinat și amestecați foarte bine.

Folosiți cealaltă jumătate de ceapă, ca să pregătiți sosul: căliți-o timp de 3 minute într-o cantitate mică de ulei încins.

Crestați coaja roșiilor și opăriți-le cu apă fierbinte. Curățați-le de coajă. Tăiați-le în cubulețe împreună cu ardeiul gras, pe care l-ați curățat în prealabil de codiță, nervuri și semințe.

Adăugați roșiile și ardeiul în tigaia cu ceapa. Înnăbușiți-le timp de 7 minute, după care adăugați sucul de roșii, sare și piper negru măcinat. Aduceți sosul până la punctul de fierbere.

Adăugați menta, oregano, pătrunjelul mărunțit și înnăbușiți sosul timp de încă 3 minute.

Ungeți tava de copt cu ulei și așezați alternant cerculețele de vinete și biluțele de carne tocată în ea.

Acoperiți-le cu sosul obținut. Coaceți mâncărica timp de aproximativ 45 minute la 180°C.

Scoateți-o din cuptor și presărați-o cu ceapa verde și usturoiul mărunțit.

Gata! Mâncărica de vinete se combină excelent cu orezul, pastele și cartofii. Savurați-i aroma și gustul! Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...