Va spun sincer ca mi-a iesit super aceasta tava de Chiftele cu cartofi la cuptor

Va prezint o reteta delicioasa si rapida cu care sigur nu veti da gres!

INGREDIENTE

Loading...

Chiftele:

400 g carne tocata amestec

o ceapa

2 catei usturoi

un ou

2 felii de paine inmuiate in lapte rece

faina pentru pudrat (optional)

sare si piper dupa gust

Sos:

2 linguri mari de smantana

1 lingura mare kethcup

1/2 cana ml apa

sare si piper

1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa

Garnitura:

800 grame cartofi mici

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute.

Intre timp curatam cartofii. Ungem o tava cu ulei, formam chiftelutelele si le asezam in tava (cei care au doar carne de porc le pot pudra prin faina, pentru a nu se desface chifelele) impreuna cu cartofii.

Dam la cuptor pentru 15 minute la 200 grade.

Intre timp pregatim sosul, amestecam toate ingredientele, radem nucsoara, potrivim de sare si piper. Scoatem tava din cuptor, adaugam sosul si dam din nou la cuptor pentru 20 minute.

Se serveste cu marar tocat.

Pofta buna!

Cartofi Carbonara: odată ce-i gustați, nu veți mai face altfel cartofii

Se fac cât ai bate din palme! Dacă iubiți pastele Carbonara, cu siguranță vă veți îndrăgosti și de această rețetă cu cartofi. Poate fi perfectă pentru un prânz în familie sau o cină savuroasă, la o oră rezonabilă, desigur…

Este o o mâncare sățioasă și nu foarte grea, pe care cu siguranță o vei repeta cu plăcere.

Pentru a prepara o porție mare de Cartofi Carbonara, vei avea nevoie de:

un kg de cartofi

150g carne de curcan

o ceapă mică

300 ml smântână pentru gătit

100 g de parmezan

un ou

puțină sare și puțin piper

pătrunjel tocat (opțional, pentru aspect)

2-3 felii de bacon (piept de porc afumat)

unt

Cum se prepară acești cartofi?

Întâi de toate, încălzește cuptorul la 200 grade Celsius și unge o tavă cu unt. Pune cartofii la fiert în apă fierbinte, cu sare, tăiați rondele sau cubuleți, în funcție de cum îți plac să-i servești.

Se fierb timp de 10-15 minute, în funcție de grosime. Atenție! NU trebuie să îi lași să se facă până la capăt. În continuare, amestecă smântana cu oul și parmezanul și presară puțină sare și puțin piper. Taie ceapa și pune-o la prăjit în unt.

După ce devine ușor aurie, sticloasă, adăugă curcanul tăiat cubulețe. Se lasă puțin la călit, până începe să se simte aroma cărnii de curcan. Separat, poți pune prăjit (ușor) câteva bucăți de bacon sau costiță, tăiate mărunt.

La final, scurge cartofii de apă și taie-i dacă nu i-ai tăiat înainte de a-i pune la fiert. Pune cartofii în tavă, adaugă sosul cu smântână pe deasupra și presară bucățile de carne pe deasupra. Se dă la cuptor până se rumenește ușor – aprox. 30 de minute. După 15 minute, se reduce la jumătate focul și se verifică dacă cartofii s-au pătruns.

Loading...