Tortul copilăriei – așa felie apetisantă te cucerește de la prima linguriță

Tortul copilăriei – așa felie apetisantă te cucerește de la prima linguriță – pentru a pregăti acest tort, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente

Loading...

6 oua

6 linguri de zahar

3 linguri faina de grau

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt

4 linguri nuca macinata

1 lingura otet de mere

1 lingura cacao

100 gr margarina

Ingrediente pentru cremă:

4 oua

1 l lapte dulce

12 linguri zahar

100 gr ciocolata

200 gr faina de grau

1 esenta de rom

200 gr margarina

2 linguri cacao

Ingrediente pentru însiropat și ornat:

4 linguri nuca macinata

100 ml sirop din compot de prune

2-3 prune din compot

Cum se prepară?

Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat doar albusurile cu zahar si zahar vanilat; se mixeaza pana se obtine o pasta foarte densa, apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata, cacao, faina de grau, praful de copt stins cu otet si margarina topita la bain marie; se omogenizeaza bine si se toarna compozitia intr-o tava in care se pune hartie cerata.

Se da tava la cuptorul incalzit si se coace blatul la foc potrivit. Cand intra scobitoarea in blat si iese curata, inseamna ca blatul este copt. Se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Cum se prepară crema?

Se pun ouale intr-un vas si se mixeaza. Intr-un vas, se pune faina in amestec cu cacao, se omogenizeaza, se adauga 200 ml lapte dulce, fiert si racit la temparatura camerei, si se mixeaza pana se obtine o pasta.

Intr-o oala, se toarna restul de lapte, zaharul, ouale batute, compozitia obtinuta din faina, lapte si cacao, ciocolata topita la bain marie si se fierbe totul la foc potrivit, amestecand mereu, pana se obtine o crema foarte densa. Cand se arunca bule deasupra compozitiei, oprim focul, se adauga margarina si se amesteca pana se incorporeaza.

Cand blatul s-a racit, se taie in trei foi pe orizontala, se pune o foaie pe platou, se insiropeaza cu patru linguri de sirop de compot de prune si se toarna cam 30% din crema. Se mai pune o foaie, se insiropeaza si se mai pune 30% din crema.

Se pune și ultima foaie, se insiropeaza, se toarna restul de compozitie peste tort si se intinde peste tot.

Se poate folosi un cutit zimtat, sa iasa ornat in mod placut.

Se stropeste apoi cu nuca macinata si se orneaza cu felii de prune din compot.

Să aveți poftă, dragilor!

Loading...