Tort Diplomat cu piscoturi – este unul dintre cele mai iubite torturi din România si este rețeta de la cel mai bun cofetar

TORT DIPLOMAT CU PIȘCOTURI – este unul dintre cele mai iubite torturi din România!

Acest tort se prepară repede şi are un gust mirific. Dacă vrei să îţi impresionezi familia , poţi prepara şi tu un astfel de tort.

Loading...

Ai nevoie de:

20 g gelatină

5 ouă

1 cutie compot de piersici sau ce fructe preferati

1/2 l lapte

1 lingură făină

300 g zahăr

500 g frişcă

un pachet mare de pişcoturi.

Se prepară astfel:

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făină, vanilia, coajă rasă de lămâie şi laptele. Se pune crema la fiert şi se amestecă încontinuu, până se îngroaşă crema. Trebuie săaibă consistentă unei smântâni.

Când crema e fiartă, se adaugă rând pe rând gelatina, apoi albuşurile bătute spumă. Seamestecă bine şi se pune în frigider. Se amestecă din când în când să nu se îngroaşe de tot. Se doreşte numai să se răcească.

Între timp, se pregăteşte o cratiţă sau o tavă în care se va asambla tortul. Se acoperă cratiţa cu folie alimentară. Pe fundul cratiței se aşeză fructe. Se pot alege fructe proaspete ori fructe din compot, după preferinţă.

Pișcoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie ţinute prea mult timp în zeamă de compot, pentru a evita că să se înmoaie prea rău. Se bate frişcă şi se amestecă apoi cu crema rece.

Se pune apoi o parte din crema şi piersicile tăiate cubuleţe, apoi restul cremei. Se acoperă cu un strat de pişcoturi şi se da la frigider, să se răcească bine. Se poate decora cu fructe, în formădorită.

Înainte de a fi consumat, se răstoarnă pe un platou, cu grijă.

Loading...