Sucul de conopida vindeca ulcerul duodenal, constipatia si previne cancerul

Conopida este o leguma bogata in substante organice complexe care sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii organismului. Ca si alte legume din familia cruciferelor (varza, broccoli), conopida stimuleaza imunitatea, detoxifica ficatul si previne cateva tipuri de cancer.

Pentru a beneficia la maximum de calitatile terapeutice ale acestei legume este bine sa o consumati cruda, ca atare, sau sub forma de suc.

Loading...

Beneficiile sucului de conopida

Alegeti o conopida proaspata, fara pete. Spalati-o bine cu apa, taiati-o in bucati mici pentru a fi mai usor de introdus in storcator. Daca gustul nu va incanta prea tare puteti sa combinati sucul de conopida cu suc de mere sau suc de morcovi.

Sucul de conopida este benefic pentru mucoasa stomacului, se digera usor si este absorbit rapid de organism. Acest suc ajuta la cicatrizarea ulcerului duodenal, la vindecarea constipatiei si la scaderea nivelul glucozei din sange.

De asemenea, sucul de conopida are actiune de protectie celulara, scade riscul de dezvoltare a tumorilor. Printre formele de cancer care sunt prevenite prin consumul de conopida, mentionam cancerul de san, de colon, ovarian, de prostata, pulmonar.

Cel mai sanatos mod de a consuma sfecla rosie

Sfecla rosie este unul dintre alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta, mai ales iarna. Aceasta leguma este foarte bogata in vitamine si minerale, in antioxidanti, care au actiune de prevenire a cancerului.

De asemenea, sfecla ajuta si in detoxifierea organismului, protectia ficatului, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si are putine calorii, astfel ca este recomandata si la curele de slabire.

Studiile arata ca fitonutrientii din sfecla, cum ar fi betalaina – cea care da si culoarea de rosu aprins a sfeclei – este foarte sensibila la caldura si se distruge daca este supusa prepararii termice. De aceea, se recomanda consumul de sfecla cruda.

Daca nu va incanta ideea, puteti reduce pierderile optand pentru gatirea sfeclei rosii la oala sub presiune.

Culoare sfeclei poate fi modificata in timpul gatitului. Adaugarea unui ingredient acid cum ar fi sucul de lamaie sau otetul va potenta culoarea, in timp ce sarea ii slabeste culoarea – deci se adauga numai la sfarsit, doar daca e absolut necesar.

Loading...