Slana – Beneficii – Ce boli poate vindeca acest aliment

Potrivit site-ului secretele.com, slanina (slana) este un aliment minune, care daca este consumat inteligent ne poate ajuta sa eliminam unele boli din viata noastra.

Loading...

Conform susrse citate, s-a dovedit ca slanina intareste sistemul imunitar, datorita acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului.

Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima si vasele de sange, reglementeaza contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijina tonusul vascular.

Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca mananca putina slanina, datorita faptului ca ea contine seleniu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.

Loading...