Secretul sa scapi de durerile de spate sta in picioarele tale – Fa aceste 5 exercitii timp de 15 minute

Daca ai considerat vreodata ca picioarele sunt partea cea mai putin importanta a corpului tau, te inseli amarnic. Atunci cand depui effort fizic sunt partea cea mai solicitata. Picioarele iti sustin miscarile si daca ai grija de ele nu vei avea probleme cu spatele, cu genunchii sau cu soldurile.

Presopunctura este o metoda terapeutica dezvoltata in urma cu 5000 de ani pe teritoriul asiatic, in special in China. Presopunctura se practica asupra unor centrii nervosi care actioneaza ca niste meridiane ale corpului.

Loading...

Urmatoarele 5 exercitii te vor ajuta sa previi durerile si sa iti intaresti picioarele si echilibrulȘ

Apasarea degetelor de la picioare

Inainte de orice fel de exercitii trebuie sa faceti mai intai incalzire. O metoda eficienta de incalzire rapida a picioarelor este sa-ti masezi degetele de la picioare. Din pozitia in picioare, idoiti-va usor genunchii si apasati podeaua cu degetele de la picioare. Ramaneti in pozitia aceea trei secunde. Repetati de trei ori pe zi seturi de cate zece.

Plimbare pe degetele de la picioare

Acest exercitiu poate fi facut de toata lumea fara sa fie nevoie sa fim balerine. Acest exercitiu ajuta la intarirea muschilor si ligamentelor. Faceti acest mers pe varfurile picioarelor timp de 20 de secunde si repetati de 5 ori cu pauze de cate 10 -15 secunde intre. Pentru rezultate mai bune faceti de doua ori pe zi.

Cercuri din glezna

Este crucial pentru gleznele dvs. sa aiba mobilitate. O glezna rigida poate sa fie rezultatul unui corp supraponderal care poate cauza dureri articulare si musculare. Muschii incordati pot sa fie cauza durerilor de genunchi, solduri sau spate. Acest exercitiu se face din pozitia culcat pe spate cu picioarele ridicate pe rand. Rotiti laba piciorului timp de 10 secunde in sensul acelor de ceasornic si repetati miscarea cu celalalt picior.

Tensionarea labei piciorului

Sedeti cu picioarele intinse pe podea si cu ajutorul unei bande elastice trageti de laba piciorului spre dvs opunand in acelasi timp rezistenta cu aceasta. Acest exercitiu ajuta la dezvoltarea grupelor mici de muschi care sunt responsabile cu mentinerea echilibrului.

Apucarea creionului cu degetele de la picioare

Acesta este un exercitiu foarte simplu si presupune sa apucam creionul de pe podea cu degetele de la picioare si sa-l mentinem asa timp de 10 secunde. Dureaza 15 minute ca sa faceti acest exercitiu de 5 ori pentru fiecare picior.

Loading...