Se numește „Prăjitura Weekend” și este gata în doar 15 minute – una dintre cele mai delicioase prăjituri

Se numește „Prăjitura Weekend” și este gata în doar 15 minute

Pregătiți această prăjitură delicioasă în acest weekend? Dacă răspunsul este afirmativ, aveţi mai jos reţeta…

Loading...

Pentru a pregăti Prăjitura Weekend, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blat:

250 grame făină

150 grame unt

1-2 linguri de smântână

o lingură cacao

100 grame zahăr

jumătate de plic de praf de copt

Pentru crema de cocos:

6 albuşuri

10 linguri zahăr

200 grame nucă de cocos

Pentru crema de vanilie:

6 gălbenuşuri

200 grame zahăr

3 linguri de făină

un plic de budincă de vanilie

300 ml lapte

250 grame unt

esenţă de vanilie

Cum se prepară blatul Prăjiturii Weekend?

Se amestecă bine untul cu smântâna, făina, praful de copt, zahărul şi cacao, până când se obține un amestec omogen, un aluat cremos. Împărțiți în două această compoziție. Se întinde prima foaie pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se formează a doua foaie. A doua foaie se pune peste umplutura de cocos.

Cum se prepară crema de cocos?

Se bat spumă albuşurile, împreună cu cantitatea de zahăr din rețetă și se adaugă nuca de cocos. Se pune crema în tavă, peste prima foaie, şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se dă prăjitura la cuptor timp de aprox. 15 minute, la temperatura de 170-175 grade Celsius.

Cum se prepară crema de vanilie?

Toate ingredientele menţionate mai sus, în afară de unt și de vanilie, se amestecă bine împreună și se pun la foc mic până în momentul în care încep să se îngroașe. După ce s-a răcit această cremă, se adaugă untul frecat spumă, puțin câte puțin, și esența de vanilie. În cele din urmă, se glazurează cu ciocolată și se lasă la frigider.

Loading...