Salata de dovlecei cu care poți surprinde orice invitat. Este mai gustoasă decât salata de vinete…

Salata de dovlecei – Tu ai un preparat preferat? Pentru mine și familia mea, salata de dovlecei a devenit poate cel mai râvnit fel de mâncare.

Salata de dovlecei – De ce?

Loading...

Pentru că este gustoasă, sănătoasă și deloc pretențioasă. În plus, oricine va gusta din ea, cu siguranță va fi încântat. Este mult mai gustoasă decât salata de vinete…

Uite de ce ai nevoie!

Salata de dovlecei – Ingrediente:

– 3 căței de usturoi

– apă

– un gălbenuș de ou

– 250 ml ulei

– două linguri de muștar

– 3 dovlecei mari

– sare după gust

– 140 g iaurt gras

Preparare:

– Curăță dovleceii de coajă, taie-i în două, scobește-i de semințe, apoi dă-i pe răzătoarea mare.

– Pune apa, cu sare, pe foc, într-o oală încăpătoare.

– Când începe să fiarbă, pune dovleceii dați pe răzătoare.

– Lasă la foc mediu, până când sunt fierți.

– Odată fierți, pune-i în strecurătoare, pune-i sub un jet de apă rece și lasă-i ă se scurgă de apă.

– Acum prepară maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei.

– Curăță usturoiul și pisează-l!

– Amestecă dovlecelul scurs cu maioneză și iaurt, condimentează cu sare după gust, adaugă usturoiul și amestecă bine.

Vei rămâne surprins de rezultat!

Prajitura „Minune” – La ce gust delicios are, isi merita aceasta denumire

Ingrediente:

850 gr biscuiti simpli

6 linguri Nutella sau alta crema de ciocolata

1 lingurita unt

1 lingura smantana dulce sau frisca lichida

Pentru crema:

3 pachete budinca vanilie

7 linguri zahar

1.2 litri lapte

Pentru decor:

500 ml frisca lichida

1 plic zahar vanilat

140 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

Jumatate din biscuiti se asaza frumos pe fundul unei tavi. Crema de ciocolata se amesteca cu untul si cu smantana. Amestecati bine pana obtineti un amestec consistent, dar tartinabil. Turnati amestecul peste primul strat de biscuitii din tava si acoperiti cu restul biscuitilor ramasi. Intr-o oala se pune praful de budinca, laptele si zaharul (sau se prepara conform instructiunilor de pe pachet).

Se pune pe foc si se mesteca incontinuu pana cand se formeaza crema. Atentie sa nu se formeze cocoloase. Se intinde peste baza de biscuiti cat timp este moale si se intinde pe toata suprafata lor. Se bate frisca tare impreuna cu vanilia.

Cu ajutorul unei linguri intindeti frisca peste stratul de budinca. Pentru un aspect frumos,radeti ciocolata cu lapte peste stratul de frisca. Speram sa va fie de folos reteta noastra si va mai asteptam pentru noi retete.

Loading...