Rugaciunea cea mai puternica pentru momentele dificile din viata ta

Exista momente in viata in care poate ne simtim singuri, descumpaniti sau in care avem impresia ca nimic nu mai merge cum trebuie. Gandurile negre pot sa fie indepartate prin slava adusa Lui Dumnezeu, Singurul care este acolo pentru noi si care are grija de sufletele noastre in clipele dificile.

O putere tamaduitoare o are rugaciunea de pomenire si de cercetare a cugetului, spusa pentru Biserica, pentru rude si pentru propriul suflet.

Loading...

PENTRU BISERICA:

Mai intai, adu-Ti aminte, Doamne, de soborniceasca si apostoleasca Ta Biserica, pe care ai agonisit-o cu scump sangele Tau; Innoieste-o întareste-o, raspandeste-o, inmulteste-o, impac-o si o pazeste nebiruita de portile iadului in veci, iar dezbinarile ei le potoleste
(o inchinaciune).

PENTRU PARINTI SI PENTRU RUDE:

Mantuieste, Doamne, si miluieste pe parintii mei (numele), pe fratii, surorile, pe toate rudeniile cele dupa duh si dupa trup si pe prieteni si le daruieste lor pacea Ta, indestulandu-i cu bunatatile cele lumesti si cu cele mai presus de lume
(o inchinaciune).

PENTRU CEI CARE NU MAI SUNT PRINTRE NOI:

Pomeneste, Doamne, sufletele adormitilor robilor Tai, parintii mei (numele), fratii, surorile si toate rudeniile mele dupa duh si dupa trup, iertandu-le lor toata greseala cea de voie si cea fara de voie.

Daruieste-le împaratia si împartasirea vesnicelor Tale bunatatu, indulcirea Ta cea fara de sfarsit si fericita viata.

IAR CE-A MAI IMPORTANTA, CE-A PE CARE O SPUI PENTRU TINE INSUTI:

Mantuieste-ma, Doamne, miluieste-ma si iarta-mi tot ceea ce eu, ca un om neputincios, am gresit Tie si m-am smintit si nebuneste m-am abatut, ca un netrebnic, catre fapte necuvioase.

Rogu-ma dar: intoarce-ma iarasi pe calea mantuirii, prin dumnezeiasca Ta iconomie

(o inchinaciune).

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Loading...