Rețetă super simplă de clătite. 10 indicații utile

Cu siguranță îți plac clătitele și le faci ori de câte ori îți dorești un desert delicios bun și rapid. Cu toate acestea din cauza faptului că uneori nu proporționezi cum este nevoie ingredientele, sau pentru că ai făcul nepotrivit.

Sau din cauza unor factori de care nu îți dai seama, pregătirea clătitelor nu doar că îți ocupă foarte mult timp, ci îți mai produc deranj în bucătărie, iar rezultatul nu este deloc cel așteptat, ci chiar cu mult sub așteptări.

Loading...

Recomandarea noastră este să nu rămâi dezamăgit de unul sau de două eșecuri, ci să te documentezi cât mai bine despre ce trucuri se folosesc în pregătirea clătitelor pentru ca acestea să aibă un gust savuros, dar și un aspect apetisant.

Ca să nu pierzi timp, te ajutăm noi cu sfaturi pentru cele mai des întâlnite situații atunci când prepari acest desert iubit de aproape toată lumea.

Este foarte important să folosești lapte sau în ce mai rău caz zer. Poți folosi desigur și apă plată caldă sau minerală, doar că în cel de al doilea caz clătitele nu îți vor ieși foarte subțiri și nici gustul nu va mai fi la fel.

Ar fi bine să îți pregătești din timp toate ingredientele în așa fel încât toate să se adapteze la temperatura din bucătărie și aluatul să se poată lega cum trebuie.

Pentru un litru de lapte ai nevoie de două ouă. Și ordinea de adăugare a ingredientelor trebuie respectată în mod stric, și anume: bate ouăle, pune laptele și abia acum zahărul cu sarea.

Chiar dacă o cumperi sau o primești de acasă și știi sigur că este de calitate superioară și curată, totuși făăina trebuie cernută pentru o textură bună a clătitelor.

Renunță să mai folosești bicarbonat de sodiu sau chiar praf de copt. Înlocuiește aceste două produse cu uleiul.

După ce ai amesteca toate ingredientele și ai obținut aluatul pentru clătite, nu începe să le pregătești imediat. Lasă-l să se odihnească aproximatv un sfert de oră pentru că datorită glutenului acesta se va umfla iar clatitele se vor face pufoase.

După ce s-a scurs timpul, mai pune în aluatul pentru clătite puțină apă călduță. Rezultatul va fi cu mult mai bun dacă vei alege să folosești o tigaie special concepută pentru clătite.

Un alt detaliu care face diferența, este faptul că trebuie să întorci corect clătitele. Toarnă în jet aluatul în tigaie și uniformizează-l în tigaie. Și poți întoarce clătita după ce aceasta are marginile coapte.

Loading...