Reţetă simplă şi delicioasă – cum faci cea mai buna amandină acasă, în doar câțiva paşi

Reţetă simplă şi delicioasă – cum faci cea mai buna amandină acasă, în doar câțiva paşi – pentru a pregăti amandină după această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Tot ne întreabă lumea de o rețetă bună de amandină de casă… Asta este! Este probată de noi…

Loading...

Ingrediente:

Pentru blat de amandină:

150 g făină

5 ouă

200 g zahăr

4 linguri cacao

un pliculeț praf de copt

esență de vanilie

Pentru sirop:

400 ml apă

200 g zahăr

esență de rom

Pentru cremă:

400 g unt

200 g zahăr pudră

2 linguri cacao

esență de rom

Pentru glazură:

15 g cacao

2 linguri sirop de zahăr ars

200 g zahăr

70 ml apă

5 linguri miere

un plic zahăr vanilat

Pentru ornat: 50 g ciocolată

Cum se prepară?

Albușurile se mixează până devin spumoase și apoi se adaugă zahărul progresiv. Se continuă mixarea până ce amestecul devine alb și se pune vanilia. Se adaugă gălbenușurile, pe rând, amestecând după fiecare cu telul, de jos în sus, apoi făina amestecată cu praful de copt și cacaua.

Aluatul se toarnă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie. Se lasă la cuptor pentru 30 de minute, timp în care se fierbe siropul, topind mai întâi zahărul, apoi adăugând apa și esența de rom. Se lasă la răcit ca și blatul.

Untul moale se amestecă bine cu zahărul, cacaua și romul și apoi se mixează. Se păstrează 3 linguri de cremă pentru ornat. Blatul de amandină se taie în două.

Se așază o parte într-o tavă, se însiropează (se păstrează 2 linguri pentru glazură), se pune crema, se așază al doilea blat însiropatși se taie pătrate. Pentru glazură, se fierbe apa cu cele două tipuri de zahăr până începe să dea în clocot, apoi se trage de pe foc și se adaugă mierea.

Se lasă la răcit. Se bate 5 minute cu un tel, apoi se pune la bain-marie. Se adaugă cacaua și siropul de zahăr ars și se amestecă până se subțiază puțin. Se toarnă peste amandinele tăiate. Se ornează cu cremă și ciocolată topită.

Loading...