Rețetă pentru cornulețe fragede, de ți se topesc în gură – încearcă-le în weekend

Cornulețe fragede de ți se topesc în gură – încearcă-le și tu – cum poți să faci rapid cornulețe fragede și delicioase. Pentru a prepara acest desert delicios, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

un pachet de unt (topit)

Loading...

5 linguri de apă

o lingură de oțet

aprox. 10g de sare

făină cât cuprinde

Cum se prepară cornulețele?

Se amestecă toate ingredientele și se frământă un aluat de consistență potrivită.

Împărțiți aluatul în 10 părţi egale şi, la rândul ei, fiecare bucată în alte 8 părţi egale.

Se întind și se adaugă gemul, rahatul sau dulceața și se pliază. Se coc la foc potrivit preț de 10 minute.

Rețeta bonus – Tort „O mie de foi”

O minunăție a deserturilor franțuzești

Pentru a prepara acest tort delicios, vei avea nevoie de:

Pentru prepararea aluatului

un ou

125 ml apă (jumătate de pahar)

două linguri de zeamă de lămâie

250g unt rece

300g făină

Pentru prepararea cremei

200g nuci

un pahar mare de cremă de ciocolată

Pentru prepararea caramelului

100g zahăr sau îndulcitor natural

200 ml smântână pentru frişcă

Pentru decor

100g nucă de cocos (fulgi)

100g de nuci măcinate

Cum se prepară tortul „O mie de foi” ?

Pentru a prepara aluatul, amestecați oul cu apă rece folosind un tel și adăugați zeama de lămâie. Peste untul pus într-un vas se adaugă făina şi se amestecă. Adăugați apoi amestecul cu ou şi frământați în continuare.

Formați un sul din care să puteți tăia 9 felii egale. Se modeală aceste felii ca niște bile și se țin la frigider timp de 60 de minute. Acoperiți cu folie alimentară înainte de a pune la frigider.

Ulterior, se întinde fiecare din cele nouă bile pe masa presărată cu făină şi se coace fiecare foaie. Se înţeapă cu furculiţa şi se lasă timp de un sfert de oră la cuptor. Repetați procesul pentru fiecare foaie în parte. Se lasă să se răcească toate foile înainte de asamblare. Între timp, puteți mărunți nucile.

Încălziți zahărul pentru caramel într-un vas de inox. Atunci când zahărul s-a topit, luați de pe foc și adăugați smântâna pentru frişcă. Se amestecă energic pentru a obține o cremă-caramel.

Se pun foile alternativ cu crema de caramel, crema de ciocolată şi nucile mărunțite. Se tapetează exteriorul cu crema preferată şi se presară amestecul de nuci şi fulgi de nucă de cocos. Se ține la frigider timp de 8 ore.

Poftă bună!

Loading...