Rețetă originală de pui a la grec

Românii au dezvoltat o pasiune aparte pentru tot ce înseamnă ciorbe, supe sau borș. Le facem cu carne de pui de vită sau de porc, cu legume proaspete sau din borcan, le dăm la blender și lista poate continua la nesfârșit pentru că fiecare gospodină are anumite trucuri prin care obține cele mai aromate și mai delicioase ciorbițe, supe sau borșuri.

De cele mai multe ori atunci când ni se face poftă de ciorbă a la grec mergem repede la restaurant sau o comandăm acasă. Dar nu ne apucăm să o pregătim pentru că ni se pare prea greu de făcut sau pentru că avem impresia că procesul de pregătire a ei este prea îndelungat.

Loading...

Astăzi îți vom propune o rețetă de ciorbă de pui a la grec care este foarte ușoară și care se prepară destul de repede, din ingrediente pe care le ai deja acasă sau pe care le găsești ușor la piață sau la magazin.

Vei avea nevoie de jumătate de kilogram de carnei din pui de un litru de apă rece, de zarzavat pentru supă, de două linguri de orez, de un ou, de o cană cu smântână, de o lămâie, de sare și de piper.

Începe pregătirea ciorbei de pui a la grec prin spălarea cât mai atentă a cărnii în apă caldă ca să înlături bacteriile. După aceea pune carnea spălată într-un vas în acel litru de apă rece.

Las-o pe foc până când se formează o spumă subțire la suprafață. Verifică să ai carnea cât mai moale. Imediat ce ai observat spuma formată, pune în apa cu carne și supa pentru zarzavat. Fierbe orezul după metoda clasică, iar după ce e gata, acrește-l cu zeama de lămâie.

Pune cana de smântână în ciorbă și amestecă tot conținutul din oală, după ce ai pus și oul.

Gospodinele spun că aceasta este rețeta orginală de ciorbă de pui a la grec. De-a lungul timpului aceasta a fost adaptată așa că acum există mai multe variante ale ciorbei de pui a la grec.

Indiferent de ce variantă alegi, să știi că acest tip de ciorbă este foarte hrănitor potrivit atât ca produs de sine stătător cât și la o masă de sărbătoare la care mai urmează și alte bunătăți.

Dacă vrei, poți pune lângă ciorba de pui a la grec și mai multă smântănă decât ce ai folosit pentru gătit, oțe,t un ardei iute proaspăt sau din borcan și chiar sos de usturoi.

Loading...