Rețetă delicioasă pentru Cornulețe fragede cu bere

Rețetă delicioasă, de weekend, pentru Cornulețe fragede cu bere – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente (listă pentru 48 buc.):

100 ml bere

Loading...

150 ml ulei

500 g făină albă 000

trei sferturi de plic praf de copt

2 linguri smantana

50 g zahar pudra

cateva picaturi esenta de vanilie

jumatate de lingurita coaja rasa de lamaie

Pentru prepararea umpluturii:

magiun sau rahat

100 g zahar pudra

Cum se prepară?

Punem uleiul intr-un bol, adaugam berea, apoi faina amestecata cu praful de copt si zaharul pudra.
Amestecam cu o lingura de lemn apoi framantam cu mana adaugand si smantana, pana obtinem un aluat omogen. Daca alautul nu se leaga bine puteti sa mai puneti putina smantana, eu am pus fix 2 linguri.

Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca 1 ora.

Impartim aluatul in 4. Fiecare parte o intindem in forma de cerc pe masa de lucru presarata cu faina apoi o taiem in 12 triunghiuri.

Punem la baza triunghiului de aluat putin magiun apoi rasucim usor spre varf.

Coacem cornuletele cam 10-15 minute la 180 grade Celsius, pana se rumenesc usor.

Le dam caldute prin zahar pudra si asteptam sa se raceasca bine.

Rețeta Surpriză

Prăjitura „Banoffee” – face furori online

Doar 5 ingrediente și nu necesită coacere

Aveți nevoie de:

100 de grame de biscuiti

75 grame de unt

1 plic de budinca de caramel

2-3 banane

200 grame de frisca

Cum se prepară?

Se farama biscuitii si se amesteca impreuna cu untul topit. Compozitia obtinuta se intinde pe o tava si se preseaza bine. Se prepara budinca de caramel si se toarna peste aluatul obtinut.

Se taie bananele si se aranjeaza uniform in tava, apoi se intinde frisca. La final, daca doriti, se mai pune un strat de banane si ciocolata neagra pe deasupra.

Loading...