Rețeta copilăriei tale: nuci umplute!

Uneori vrem să aducem în prezent bucăți din ce a însemnat copilăria noastră, la țară la bunici, în timpul sărbătorilor sau duminicile când ne adunam cu toții în jurul mesei. Din aproape nicio casă nu lipseau cozonacii, nucile umplute, fagurii lipiți cu șerbet, sau prăjitura albă ca zăpada.

Astăzi vei avea ocazia prin intermediul rețetei prezentate de noi astăzi să îți amintești de gustul delicios și de mirosul intens al nucilor umplute. Forma pentru aluat o poți găsi prin bucătăria bunicii tale sau a femeilor mai în vârstă sau în cel mai rău caz o poți comanda de pe anumite siteuri de specialitate sau o poți găsi prin piețele cu mărunțișuri.

Loading...

Pentru a obține cojile de nuci vei avea nevoie de trei ouă, de două sute de ml de ulei, de un praf de copt, de o cană cu zahăr,de esență de vanilie, și de făină cât este necesar.

Pentru umplutura dintre cele două părți de nuci vei avea nevoie de două sute de grame de ciocolată, de două sute de grame de unt, de cinci sau de maxim șase linguri cu nucă măcinată, de cinci linguri de lapte, de patru linguri cu zahăr și de esență de rom.

Vei face mai întâi aluatul pentru care va trebui să amesteci ouăle cu zahărul, pune apoi și esența de vanilie, uleiul, și făină pe care ai amestecat-o mai devreme, separat cu praful de copt.

Ai grijă ca după ce îl frămânți suficient aluatul tău să fie moale și cu toate acestea să nu ți se lipească de mâini. Lasă-l să se odinească cel puțin jumătate de oră. Încince forma și după aceea formează biluțe pe care să le pui la copt în ea. Ține-le pe foc în jur de trei sau patru minute, dar nu uita că la fiecare 20 de secunde trebuie să întorci forma ca să fie pătruns aluatul din toate părțile.

Pentru cremă va fi nevoie să topești ciocolată împreună cu laptele până când nu mai rămâne nicio bucată din ciocolată. După aceea lasă compoziția obținută să se răcească până la capăt.

În alt vas amestecă untul pe care l-ai ținut la temperatura camerei, cu zahărul și după ce s-a omogenizat mixul, afdaugă ciocolatata cu laptele răcit peste. Pune esența de rom și nuca măcinată.

Pune umplutură în fiecare coajă de nucă și după aceea unește-le. Șterge marginile de excesul de umplutură cu un șervețel de hârtie. Și dacă vrei, la final de poți da prin zahăr pudră.

Loading...