Prăjitura Mangonita e gata repede, fără coacere – Ai nevoie de doar 4 ingrediente pentru ea

Prăjitura Mangonita e gata repede, fără coacere – Ai nevoie de doar 4 ingrediente pentru ea – Pentru a pregăti această prăjitură delicioasă, vei avea nevoie de…

Ingrediente:

Loading...

6 mango mici (sau piersici, în funcţie de preferinţe)

o sticlă de lapte condensat

500 g biscuiţi

600 ml frişcă lichidă

Cum se prepară?

Se zdrobesc 250 g de biscuiţi foarte bine, până când se obţine o pulbere fină.

Se amestecă laptele condensat şi frişca lichidă şi se mixează.

Îţi poţi da seama că e gata umplutura în momentul în care e cremoasă şi densă.

Se curăţă fructele şi se taie în bucăţele mici.

Într-o tavă adâncă, se pun biscuiţii întregi (250 g) în mod uniform, apoi se aranjează un strat de fructe şi se toarnă un strat gros de cremă. Pe deasupra, se presară biscuiţii pisaţi.

Procedeul se repetă, în funcţie de număr de straturi pe care vrei să îl aibă prăjitura.

La final, când ai terminat de aranjat, ultimul strat trebuie să fie acoperit cu biscuiţi zdrobiţi.

Prăjitura se ţine la frigider înainte de a se consuma.

Poftă bună!

Prăjitura cu cremă de Vanilie și Mascarpone – un adevărat deliciu, nu te poți opri din „gustat”

O excelenta prajitura cu crema de vanilie,mascarpone si frisca de care cu siguranta va veti indragosti!

Pentru a prepara acest desert delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

7 oua

8 linguri de zahar

2 linguri ulei floarea soarelui

8 linguri de faina

2 lingurite praf de copt

2 linguri de cacao

Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, dupa care se adauga uleiul,faina amestecata cu praful de copt. La final se adauga albusurile batute spuma.

Aluatul obtinut se imparte in doua. Cea de-a doua jumatate de amesteca cu cele doua linguri de cacao.

Intr-o tava tapetata cu faina se toarna aluatul alba dupa care cel de cacao. Cu ajutorul unei linguri de marmoreaza aluaturile.

Coaceti aluatul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade C, timp de 10 minute. Aluatul obtinut se lasa sa se raceasca.

Prepararea cremei de vanilie

Ingrediente

500 ml lapte (grasime 1.5%)

1 plic budinca de vanilie

1 lingurita zahar vanilat

250 g unt

100 g zahar pudra

Se pune laptele la fiert.

Praful de budinca se amesteca cu zaharul vanilat si putin lapte.Restul de lapte se pune la fiert. Cand este fierbite se pune peste peste budica amestecat a cu zaharul si laptele rece. Se pune pe foc si se amesteca pana se obtine o budinca groasa.

Dupa ce budinca se raceste se incorporeaza untul moale si zaharul pudra.

Se amesteca pana se obtine o crema omogena.

Prepararea cremei de mascarpone

Ingrediente

250 ml frisca lichida

250 g mascarpone (o cutiuță)

1 lingurita zahar vanilat

2 linguri zahar pudra

Se bate frisca cu ajutorul mixerului electric. Dupa ce se intareste frisca se adauga branza mascarpone si zaharul pudra. Se amesteca bine cu mixerul pana se incorporeaza toate ingredientele.

Peste blatul racit se intinde bine crema de vanilie.O puteti nivela cu ajutorul unui cutit sau o spatula.

Se taie prajitura in bucati si se orneaza cu crema de mascarpone si frisca.

Să o savurați cu plăcere!

Loading...