Prăjitura Greta – vă garantăm că o veți repeta destul de des

Prăjitura Greta – vă garantăm că o veți repeta destul de des – pentru a pregăti această prăjitură, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru foi:

Loading...

500 g de faina

200 g de unt

20 g de drojdie inmuiata in putin lapte

3 linguri de zahar

4 galbenusuri

smantana cat cuprinde

1 varf de cutit de bicarbonat

vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

un borcan cu marmelada

250 g de nuci macinate

200 g de zahar

Cum se prepară?

Ingredientele de foi se amesteca si se framanta bine, pana ce obtinem un aluat omogen. Se imparte acesta in 3 si se intind 3 foi. In tava unsa se asaza prima foaie care se acopera cu o jumatate din marmelada peste care se pune o jumatate din amestecul de zahar si nuci.

Se acopera cu cea de-a doua foaie peste care se pune restul umpluturii si se acopera totul cu cea de-a treia foaie.

Se lasa prajitura sa stea o jumatate de ora si apoi se coace, in cuptor mediu incins, pana se rumeneste suprafata.

Poftă bună!

LANGOŞI – REȚETA TRADIȚIONALĂ

INGREDIENTE

250 g faina

150 ml apa calduta

1/2 bucata cub de drojdie proaspata

1 praf sare

2 linguri zahar

2 cani ulei

pentru umplutura

200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere

MOD DE PREPARARE

Langoşi – Mod de preparare:

Învaţă cum să faci aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi. Le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, brânză dulce şi stafide, cubulețe de șuncă etc.

Vezi cum se fac langoşile.

Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi se frământă bine.

Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.

Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.

Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).

Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.

Loading...