Prăjitura fără coacere, un desert grozav, care nu o să vă răpească mult timp…

Prăjitura fără coacere, un desert grozav, care nu o să vă răpească mult timp… Pentru a pregăti această prăjitură fără coacere, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

Loading...

300 grame biscuiti digestivi

500 ml lapte

200 grame frisca

un plic de praf pentru budinca de vanilie

Pentru glazură:

3 linguri cacao

4 linguri zahar pudra

50 grame unt

esenta de vanilie

3 linguri de lapte

Cum se prepară?

Biscuitii se aseaza intregi intr-o tava dreptunghiulara. Se amesteca laptele cu praful de budinca si cu frisca se se lasa la odihnit 5 min. Se pune jumatate din amestec peste biscuiti, apoi un rand de biscuiti si din nou amestec de budinca si un strat final de biscuiti.

Se topeste untul la foc mic, se adauga laptele, cacaoa, esenta de vanilie si zaharul pudra, amestecand continuu.

Cand amestecul s-a omogenizat, se lasa la racit si se toarna caldut peste biscuiti. Se lasa la frigider 5-6 ore inainte de taiere.

Poftă bună!

LANGOŞI – REȚETA TRADIȚIONALĂ

INGREDIENTE

250 g faina

150 ml apa calduta

1/2 bucata cub de drojdie proaspata

1 praf sare

2 linguri zahar

2 cani ulei

pentru umplutura

200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere

MOD DE PREPARARE

Langoşi – Mod de preparare:

Învaţă cum să faci aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi. Le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, brânză dulce şi stafide, cubulețe de șuncă etc.

Vezi cum se fac langoşile.

Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi se frământă bine.

Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.

Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.

Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).

Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.

Loading...