Prajitura economica, cu maxim 30 de lei – Ideala pentru cei care nu au nici timp, nici bani multi

Ingrediente:

Pentru blat:

Loading...

200 g faina

2 linguri de cacao

100 g de zahar

2 oua

1 praf de copt

100 ml ulei de gatit (ulei vegetal)

200 ml lapte

Pentru crema:

1 litru lapte

7-8 linguri de gris

5 linguri de zahar

200 de grame de nuca de cocos

200-300 g ciocolata neagra topita

Vezi aici metoda de preparare prajitura economica cu nuca de cocos:

Vezi și… Plăcintă cu brânză și mărar

Ingrediente:

Pentru aluat:

400 g faina

400 ml smantana pentru gatit

150 g unt

2 galbenusuri

sare

un pliculet praf de copt

Pentru umplutura:

350 g branza de vaca sarata

6 oua

o legatura cu marar

sare, piper

Cum se prepară?

Se mixeaza galbenusurile cu smantana si un praf de sare. Peste compozitia obtinuta se adauga cernuta faina amestecata cu praful de copt, si cand devine prea consistent, se adauga untul topit, se framanta pana se obtine un aluat omogen si perfect de intins in foaie.

Cum se prepară umplutura?

Intr-un bol se rade branza pe razatoarea mare, se adauga mararul tocat fin, 5 oua batute spuma (un ou se pastreaza pentru a unge desupra placinta), sarea si piperul. Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta fina.

Aluatul se intinde cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina, se formeaza o foaie mai groasa. Se unge cu unt o tava cu dimensiunea 25cm si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se intinde cu mana foaia de aluat in tava si peste ea se aseaza toata umplutura de branza. Peste unplutura de branza cu ajutorul unei pensule se unge cu galbenusul de ou batut.

Placinta se da la copt in cuptorul incins la 180˚, timp de 35-40 de minute, pana a devenit rumena deasupra. Dupa ce este coapta se lasa placinta la raci si se portioneaza. Se serveste fierbinte sau rece, dupa preferinte.

Loading...