PRĂJITURA CRĂCIUNIȚA: rețeta clasică de prăjitură care se topește în gură. SE FACE REPEDE și nu trebuie să lipsească de pe masa!

Prajitura Craciunita a devenit nelipsita de pe masa de Craciun. A capatat popularitate mai ales in ultimii ani, dupa ce cofetariile au fost impanzite cu briosele delicioase.

Ingrediente:

Loading...

Pentru blat:

3 oua

150 de grame de zahar

100 mililitri de sirop de cirese

50 de mililitri de ulei

150 de grame de faina

o lingurita de esenta de vanilie

un pliculet de praf de copt

o lingura de praf de sare

Pentru crema:

200 de grame de mascarpone

100 de grame de zahar pudra

100 de grame de unt la temperatura camerei

2 picaturi de esenta de vanilie

Pentru glazura:

80 de grame de ciocolata neagra, amara

cateva capsuni pentru decorare

Mod de preparare:

Bate ouale intregi cu praful de sare si adauga treptat zaharul pana cand se omogenizeaza compozitia. Adauga la acest amestec o lingurita de extract de vanilie. Dupa ce ai amestecat bine, pune uleiul. Adauga siropul de cirese treptat pana se imbiba perfect in restul combinatiei. Amesteca praful de copt cu faina si ai grija ca acestea sa fie fine. Foloseste o sita pentru pregatirea componentelor principale ale blatului.

Unge o tava cu ulei dupa care pune cate putin din compozitia blatului. Pentru ca briosele sa iti iasa perfect, foloseste acele tavi metalice gaurite, special concepute pentru aceste prajituri. Tava se baga in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 15 minute.

La prepararea cremei, trebuie sa amesteci untul cu zaharul pudra si sa adaugi treptat mascarpone. Dupa ce ai obtinut o crema consistenta, adauga esenta de vanilie si mixeaza. Crema se pune pe fiecare blat. Deasupra cremei delicioase, pune capsunii injumatatiti. Poti glazura briosele cu ciocolata neagra topita.

Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru ca prajiturelele sa iti iasa exact ca la cofetarie.

preluat de pe teo

Loading...