Prăjitura care poate fi preparată cu aproape orice fruct, gustoasă și sănătoasă! Este gata în doar câteva minute!

Astăzi îți prezentăm o rețetă care poate fi preparată cu vișine, caise, piersici, căpșuni, cireșe sau prune, deci indiferent de sezonul în care ne aflăm, prăjitura va fi perfectă!

Ai nevoie de:

Loading...

– 6 ouă

– 10 linguri de zahăr

– 3 linguri de ulei

– 7 linguri de făină

– un pliculeț de praf de copt

– 100 de ml de lapte

– coaja rasă de la o lămâie

– 2 plicuri de zahăr vaniliniat

– 400-500 grame de fructe congelate sau proaspete ( la alegere – noi am folosit vișine proaspete)

Cum prepari

Este foarte simplu, freacă ouăle întregi, cu zahăr, adăugând uleiul treptat, apoi făina amestecată cu praful de copt si alternativ laptele.

Omogenizează bine compoziția cu mixerul apoi pune-o în tavă.

Așează deasupra fructele curățate de sâmburi (dacă au), în prealabil, și coace prăjitura la foc potrivit, până când se rumenește.

Când prăjitura cu fructe este gata, pudrează zahăr vanilinat și servește-o când s-a răcit.

Poftă bună!

Prajitura „Minune” – La ce gust delicios are, isi merita aceasta denumire

Ingrediente:

850 gr biscuiti simpli

6 linguri Nutella sau alta crema de ciocolata

1 lingurita unt

1 lingura smantana dulce sau frisca lichida

Pentru crema:

3 pachete budinca vanilie

7 linguri zahar

1.2 litri lapte

Pentru decor:

500 ml frisca lichida

1 plic zahar vanilat

140 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

Jumatate din biscuiti se asaza frumos pe fundul unei tavi. Crema de ciocolata se amesteca cu untul si cu smantana. Amestecati bine pana obtineti un amestec consistent, dar tartinabil. Turnati amestecul peste primul strat de biscuitii din tava si acoperiti cu restul biscuitilor ramasi. Intr-o oala se pune praful de budinca, laptele si zaharul (sau se prepara conform instructiunilor de pe pachet).

Se pune pe foc si se mesteca incontinuu pana cand se formeaza crema. Atentie sa nu se formeze cocoloase. Se intinde peste baza de biscuiti cat timp este moale si se intinde pe toata suprafata lor. Se bate frisca tare impreuna cu vanilia.

Cu ajutorul unei linguri intindeti frisca peste stratul de budinca. Pentru un aspect frumos,radeti ciocolata cu lapte peste stratul de frisca. Speram sa va fie de folos reteta noastra si va mai asteptam pentru noi retete.

Loading...