Prăjitura Boema îți va „înnebuni” din nou simțurile cu aroma ei – iată cât de ușor se prepară

Prăjitura Boema îți va înnebuni simțurile cu aroma ei: iată cât de ușor se prepară – Pentru a prepara acest desert delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

Loading...

75 ml ulei

200 g zahar

250 ml apa minerala

2 lingura de cacao

2 lingura de gem prune

100 g nuci macinate

o lingura de rasa de bicarbonat

2 cani faina

Ingrediente pentru cremă:

200 g ciocolata de post

200 ml frisca vegetala

esenta de romGlazura

2 plicuri de glazura de ciocolata (Dr. Oetker)

Ingrediente pentru sirop:

250 g zahar

400 ml apa

3l g cacao

50 g margarina

esență de rom

Ingrediente pentru decor:

300 ml frisca

ciocolata

Cum se prepară blatul?

Se face din ingredientele enumerate mai jos, prin amestecarea tuturor timp de minim 10 de min, o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit timp de 20 de minute, sau până când observați că s-a făcut (temperatura de coacere diferă de la cuptor la cuptor, de aceea nu vă putem spune un timp exact).

Cum se prepară crema?

Ciocolata si frisca lichida se pun intr-un vas pe foc pana ce ciocolata
s-a topit fara a da in fiert. Se amesteca si se da la frigider pentru doua
ore. Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom.

Cum se prepară glazura?

Se prepară conform instrucțiunilor de pe plic

Cum se prepară siropul?

Toate ingredientele se fierb circa 20 min apoi se lasa la racit.

Cum se ansamblează?

Blatul se taie in bucati patrate, se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura. Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura

Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca

Optional se rade sau se face gratar de ciocolata

Vă dorim să obțineți o prăjitură cât mai reușită.

Să o savurați cu plăcere,

Poftă bună!

Loading...