Prăjitura Banoffee face furori pe Internet – se prepară din doar 5 ingrediente şi nu necesită coacere

Prăjitura Banoffee face furori pe Internet – se prepară din doar 5 ingrediente şi nu necesită coacere – pentru a o pregăti, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Loading...

100 de grame de biscuiţi

75 grame de unt

1 plic de budincă de caramel

2-3 banane

200 grame de frişcă

Cum se prepară?

Se fărâmă biscuiţii şi se amestecă împreună cu untul topit.

Compoziţia obţinută se întinde pe o tavă şi se presează bine.

Se prepară budinca de caramel şi se toarnă peste aluatul obţinut.

Se taie bananele şi se aranjează uniform în tavă, apoi se întinde frişca.

La final, dacă doriţi, se mai pune un strat de banane şi ciocolată neagră pe deasupra.

Poftă bună!

LANGOŞI – REȚETA TRADIȚIONALĂ

INGREDIENTE

250 g faina

150 ml apa calduta

1/2 bucata cub de drojdie proaspata

1 praf sare

2 linguri zahar

2 cani ulei

pentru umplutura

200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere

MOD DE PREPARARE

Langoşi – Mod de preparare:

Învaţă cum să faci aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi. Le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, brânză dulce şi stafide, cubulețe de șuncă etc.

Vezi cum se fac langoşile.

Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi se frământă bine.

Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.

Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.

Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).

Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.

Loading...