Placinta cu varza cu o reteta de aluat foarte interesanta! O prepar des si cate doua odata, pentru ca e simpla si nemaipomenit de gustoasa

O placinta cu varza perfecta cu aluat moale combinat de minune cu varza calita.

INGREDIENTE:

Loading...

400 gr de faina; 500 gr de varza; 100 ml de apa; 2 linguri de ulei; un praf de sare; 1 lingurita zeama de lamaie.

MOD DE PREPARARE:

Cerneti faina si combinati-o cu apa. Adaugati sarea, uleiul si zeama de lamaie. Amestecati bine ingredientele si dati aluatul la frigider pentru 30 de minute. Pentru umplutura: maruntiti varza si caliti-o timp de 8-10 minute in ulei, pana devine aurie.

Luati putin mai mult de jumatate din aluat si intindeti-l. Asezati foaia de aluat in tava tapetata cu hartie de copt.

Puneti umplutura si acoperiti cu cea de-a doua parte de aluat intinsa, lipiti bine marginile. Coaceti placinta timp de 20-25 minute la 190 grade Celsius, pana crusta devine aurie. Este buna atat calda, cat si rece.

Vezi și… Plăcintă cu brânză și mărar

Ingrediente:

Pentru aluat:

400 g faina

400 ml smantana pentru gatit

150 g unt

2 galbenusuri

sare

un pliculet praf de copt

Pentru umplutura:

350 g branza de vaca sarata

6 oua

o legatura cu marar

sare, piper

Cum se prepară?

Se mixeaza galbenusurile cu smantana si un praf de sare. Peste compozitia obtinuta se adauga cernuta faina amestecata cu praful de copt, si cand devine prea consistent, se adauga untul topit, se framanta pana se obtine un aluat omogen si perfect de intins in foaie.

Cum se prepară umplutura?

Intr-un bol se rade branza pe razatoarea mare, se adauga mararul tocat fin, 5 oua batute spuma (un ou se pastreaza pentru a unge desupra placinta), sarea si piperul. Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta fina.

Aluatul se intinde cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina, se formeaza o foaie mai groasa. Se unge cu unt o tava cu dimensiunea 25cm si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se intinde cu mana foaia de aluat in tava si peste ea se aseaza toata umplutura de branza. Peste unplutura de branza cu ajutorul unei pensule se unge cu galbenusul de ou batut.

Placinta se da la copt in cuptorul incins la 180˚, timp de 35-40 de minute, pana a devenit rumena deasupra. Dupa ce este coapta se lasa placinta la raci si se portioneaza. Se serveste fierbinte sau rece, dupa preferinte.

Loading...