Pizza de casă cu blat pufos de ți se topește în gură, proaspăt scoasă din cuptor

Pizza de casă cu blat pufos de ți se topește în gură, proaspăt scoasă din cuptor – Pentru a o prepara, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente

Loading...

sare

50 ml lapte călduţ

50 ml apă minerală

3-4 linguri ulei

400 g făină

300 g măsline

1 ardei verde

1 gogoşar

2-3 roşii

250 g mozzarella

100 g bacon afumat

2-3 fire busuioc

1 cubuleţ drojdie

1 ou

Cum se prepară?

Se pune într-un bol făina cernută, se face un gol la mijloc, se pune oul, un praf de sare şi laptele călduţ în care s-a topit drojdia.

Se amestecă uşor până se încorporează toată făina, se adaugă uleiul şi apa minerală şi se frământă bine, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut 30 de minute.

Se taie măslinele, baconul, gogoşarul şi ardeiul feliuţe. Roşiile se decojesc, se taie cubuleţe şi se rade mozzarella.

Se unge cu ulei o tavă de aragaz, se întinde coca uniform, apoi se aşază toate ingredientele.

Se ornează cu busuioc şi se bagă în cuptorul încins. Această pizza de casă cu blat pufos se serveşte caldă, cu sos dulce sau picant. O pizza de casă cu blat pufos şi topping delicios de legume şi bacon. O reţetă pe care trebuie să o încerci!

Poftă bună!

Prăjitura cu cremă de Vanilie și Mascarpone – un adevărat deliciu, nu te poți opri din „gustat”

O excelenta prajitura cu crema de vanilie,mascarpone si frisca de care cu siguranta va veti indragosti!

Pentru a prepara acest desert delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

7 oua

8 linguri de zahar

2 linguri ulei floarea soarelui

8 linguri de faina

2 lingurite praf de copt

2 linguri de cacao

Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, dupa care se adauga uleiul,faina amestecata cu praful de copt. La final se adauga albusurile batute spuma.

Aluatul obtinut se imparte in doua. Cea de-a doua jumatate de amesteca cu cele doua linguri de cacao.

Intr-o tava tapetata cu faina se toarna aluatul alba dupa care cel de cacao. Cu ajutorul unei linguri de marmoreaza aluaturile.

Coaceti aluatul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade C, timp de 10 minute. Aluatul obtinut se lasa sa se raceasca.

Prepararea cremei de vanilie

Ingrediente

500 ml lapte (grasime 1.5%)

1 plic budinca de vanilie

1 lingurita zahar vanilat

250 g unt

100 g zahar pudra

Se pune laptele la fiert.

Praful de budinca se amesteca cu zaharul vanilat si putin lapte.Restul de lapte se pune la fiert. Cand este fierbite se pune peste peste budica amestecat a cu zaharul si laptele rece. Se pune pe foc si se amesteca pana se obtine o budinca groasa.

Dupa ce budinca se raceste se incorporeaza untul moale si zaharul pudra.

Se amesteca pana se obtine o crema omogena.

Prepararea cremei de mascarpone

Ingrediente

250 ml frisca lichida

250 g mascarpone (o cutiuță)

1 lingurita zahar vanilat

2 linguri zahar pudra

Se bate frisca cu ajutorul mixerului electric. Dupa ce se intareste frisca se adauga branza mascarpone si zaharul pudra. Se amesteca bine cu mixerul pana se incorporeaza toate ingredientele.

Peste blatul racit se intinde bine crema de vanilie.O puteti nivela cu ajutorul unui cutit sau o spatula.

Se taie prajitura in bucati si se orneaza cu crema de mascarpone si frisca.

Să o savurați cu plăcere!

Loading...