Pe mămica lor o cheamă Alina și tocmai ce le-a adus pe lume. Doar că ele sunt speciale, de 15 ani nu s-a mai întâmplat asta! Ce au atât de deosebit aceste copile:

Eveniment rar în Vrancea, la Maternitatea Spitalului Județean Focșani: o vrânceancă a născut tripleți și nu dintr-o inseminare artificială, așa cum se întîmplă în majoritatea cazurilor de acest gen, ci a fost o sarcină normală. Toți nou-născuții sunt fete, cea mai mică având 900 de grame. Pentru că fetițele s-au născut prematur, medicii au decis să le transfere la Spitalul Județean Bacău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Focșani, Alina Cosma, femeia care a născut tripleți are 32 de ani și mai are acasă un copilas. Nimeni nu se aștepta ca al doilea copil al familiei să fie de fapt trei dintr-un foc. Medicii spun că este un caz cu atît mai rar cu cât copiii au fost concepuți natural, fără să fie vorba despre o inseminare artificilă.

Loading...

Femeia a avut însă probleme cu sarcina și a născut la 27-28 de săptămâni. Fetițele au avut nevoie de oxigen, iar după ce au fost stabilizate au fost transferate la Spitalul Județean Bacău.

”Tripleții s-au născut la maternitatea Spitalului Județean Focșani, prin operație de cezariană, la 27-28 de săptămîni, fiecare cu circa 1.000 de grame, au necesitat respirație artificială, au fost ținute în incubator și după ce au fost stabilizate la două ore după naștere au fost trimise cu o sambulanță cu medic la Spitalul Judeșean Bacău. Mămica este bine, internată în Secția de Ginecologie a spitalului nostru, se reface după operația de cezariană”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU SF Pantelimon Focșani, Alina Cosma.

Ultima naștere triplă din Vrancea a avut loc în urmă cu mai bine de 15 ani.

Loading...