Până şi un copil poate să o facă – Prăjitura Baiadera, o reţetă simplă şi delicioasă, fără coacere

Ţi-e poftă de ceva dulce, iubeşti ciocolata şi vrei să pregăteşti ceva gustos şi foarte rapid? Trebuie să încerci prăjitura „Baiadera”, un desert cu care vei impresiona pe toată lumea.

Ingrediente:

Loading...

300 g biscuiţi sfărâmaţi

100 g rahat divers colorat

300 g zahăr

150 ml apă

150 g nuci măcinate

150 g unt

2 linguri de cacao

pudră de vanilie

100 g ciocolată menaj

2 linguri de frişcă lichidă

o lingură ulei

Cum se prepară?

1. Asadar, pentru inceput, intr-o cratita se pun pe foc zaharul si apa. Dupa ce incepe sa clocoteasca se lasa sa fiarba cam 4-5 minute, cat sa se lege siropul.

2. Se adauga nucile macinate si se amesteca in continuare pe foc aproximativ 1 minut.

3. Se trage cratita de pe foc, se adauga biscuitii macinati (impreuna cu resturile de prajitura fin macinate, daca folositi) si se amesteca bine.

4. Se adauga untul si esenta de vanilie si se amesteca in compozitie pana cand se topeste untul complet.

5. Se imparte compozitia obtinuta in doua parti, iar una dintre ele se amesteca omogen cu 1 lingura de cacao. Trebuie sa obtineti un „aluat” nelipicios si usor de modelat.

6. Se preseaza compozitia deschisa la culoare, calduta inca, intr-un strat uniform, intr-o tava captusita cu folie alimentara(tava sa nu fie mai mare de 20×26 cm, daca se foloseste o tava si mai mica de atat, prajitura iese mai inalta).

7. Imediat se preseaza deasupra compozitia cu cacao, netezind-o bine (cel mai la indemana e cu degetele unse usor cu ulei).

8. Se da prajitura la frigider pentru o ora, timp in care se va intari bine, apoi se rastoarna, se indeparteaza folia si se glazureaza pe suprafata cu glazura obtinuta topind pe aburi ciocolata cu 2 linguri de smantana pentru frisca si cu 1 lingura de ulei.

9. Dupa ce se intareste glazura, se taie in bucati potrivite cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.

Aceasta prajitura „Baiadera” suporta tot felul de „contributii personale”: bucatele de fructe confiate sau nuci amestecate in compozitie, chiar si bucatele de rahat colorat, diverse arome etc. Este destul de ieftina si reprezinta o modalitate excelenta de reciclare a partilor mai putin aspectuoase de la alte prajituri.

Loading...