Palatele țigănești cu turnulețe sunt deja istorie! O familie de rromi și-a modificat vila în stil american! Acum asta este noua modă! Uite cum arată:

Se scrie istorie la Timişoara! Avem prima familie de romi care s-a lepădat de turnuleţele de pe palat şi n-a făcut-o cu regret. In locul lor va trona ceva în stil american, dar cu gust pur românesc.

„Renuntati la turnulete? Da, renuntam la turnulete! O sa fie ceva frumos, stil american. O terasa frumoasa la balcon, cu gratare, cu mici, ceva modern.”

Loading...

„Renuntati, doamna, la turnulete? Am renuntat deja. Am renuntat, gata! Acuma sa faca si altii cum am facut noi!”

A venit clipa despartirii! Fara lacrimi in ochi si nici cu ridicat de fuste, simbolul familiilor de romi a fost pus la pamant chiar in Timisoara, orasul turnuletelor construite ilegal.

„Traditia noastra veche, cu turnuri. Dar generatia noua, i-am spus tatalui meu: Domnule, degeaba faci ca tu cand nu mai esti daram si fac din nou”, spune un proprietar.

Daca in urma cu doi ani, era un palat in toata regula, acum vila este o casa cu etaj in constructie.

Turnuletele constuite in urma cu doua decenii au costat nu mai putin de 30 de mii de marci. Acum, proprietarul se leapada de ele. Si nici n-ar avea de ce sa le regrete: in locul lor vor sfarai gratarele cu mici!

La demolarea care a facut istorie in randul romilor, tot neamul a pus osul la treaba: „V-ati implicat si dumneavoastra in daramarea turnuletelor? Da, eu cu unchiu-eu, familia. Deci treaba e deja familiara.”

De trei ani, primarul se chinuie sa darame turnuletele. Astazi, edilul a castigat o batalie. Nu si razboiul. Nu toti proprietarii au de gand sa-si puna la pamant simbolul.

In loc sa stopati lucrarile in urma amenzii pe care ati primit-o ieri, dumneavoastra continuati! Nu va puteti bate joc de orasul acesta, umplandu-l de turnulete!

Daca romii nu-si vor demola singuri constructiile, o vor face autoritatile. Cu forta!

Loading...