Pâine pufoasă de casă cu cartofi – rețetă veche, simplă și tradițională

Pâine pufoasă de casă cu cartofi – rețetă veche, simplă și tradițională – pentru a pregăti pâine pufoasă cu cartofi după această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Loading...

un kilogram de făină

500 grame cartofi albi

un pliculeț de drojdie uscată

o lingură de zahăr

50 ml de ulei

500 ml apă sau lapte după preferința fiecăruia

sare, după gust

Cum se prepară?

Cartofii se curătă de coajă, se taie cubulete si se pun la fiert cu o lingurită de sare. Se fierb bine ca pentru piure. După ce sunt fierti, se scurg de apă, se pun intr-un bol si se mixează pană se transformă intr-o pastă fină.

Făina se cerne si se amestecă cu drojdia si zahărul. Peste făină se toarnă piureul indoit cu 300 ml apă sau lapte, două linguri de sare si se frămantă bine aluatul pană se omogenizează foarte bine toate ingredientele, circa 10-15 minute.

Se toarnă uleiul si se frămantă bine aluatul in continuare. Aluatul obtinut va fi usor lipicios datorită cartofilor, insă va fi extreme de fraged si pufos.

Aluatul se pune într-un bol, se acoperă cu un prosop de bucătărie din bumbac si se lasă la dospit circa 2 ore, in loc cald, pană isi dublează volumul.

După ce este suficient de crescut se fac painici de diferite forme. Se pot orna si cu seminte si se coc in cuptorul incins la 180 grade Celsius, circa 35-40 de minute.

După ce este coaptă, se face testul scobitorii, se scoate si se poate servi caldă sau rece. Painea cu cartofi este foarte satioasă si poate fi consumată la orice masă.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Loading...