O rețetă extrem de ușoară de a conserva ardei grași pentru iarnă: perfecți pentru a fi umpluți sau serviți ca gustare aparte!

Ardei grași conservați – un must have al oricărei gospodine. Iarna, când deschizi un borcan, imediat îți amintești de vară. Și câte mâncăruri poți prepara din această conservație. Ardei umpluți cu carne sau cu legume (de post), diverse salate, sosuri cu pulpă pentru tartine, sau simplu, ca gustare. Într-un cuvânt, trebuie încercați!

Vă recomandăm să sterilizați borcanele de 2 ori, înainte de a pune ardeii și după, pentru a se păstra mai bine. Cea mai ușoară metodă de sterilizare a borcanelor este să folosiți cuptorul cu microunde, dar puteți aplica orice alt mod (pe bain-marie sau la cuptor).

Loading...

INGREDIENTE:

-1 kg de ardei gras;

-1 l de apă;

-70 gr de zahăr;

-35 gr de sare;

-¾ linguriță sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați ardeii, îndepărtați semințele. Puneți legumele în apă clocotită pentru 2 minute, apoi le scoateți repede și le treceți sub jet de apă rece.

2.Așezați ardeii unul în altul, apoi aranjați-i vertical în borcane (sterilizate preventiv). Pentru a economisi spațiu, puteți apăsa puțin

3.legumele.

4.Dizolvați în apă zahărul, sarea și sare de lămâie, aduceți amestecul până la punctul de fierbere. Turnați marinada fierbinte peste ardei, acoperiți cu capace și sterilizați timp de 20 minute, borcanele de 3l – timp de 25 minute. Înfiletați borcanele, întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă, până se răcesc complet.

5.După cum vedeți, conservația se face repede și fără mari bătăi de cap, în schimb cât de aromată și gustoasă iese. Apropo, puteți folosi oțet de 9% (1 linguriță de desert la 1l de apă) în loc de sare de lămâie.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...