O femeie de origine japoneza a înnebunit tot globul cu această prăjitură din 3 ingrediente. Rețeta:

O femeie de origine japoneza a înnebunit tot globul cu această prăjitură din 3 ingrediente. Vezi mai jos cum se prepara

Lista de ingrediente:

Loading...

3 ouă

120 g ciocolată albă

120 g crema de brânză nesărată

Cum se prepara:

Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente: deşert uşor, rapid şi extrem de gustos, care a devenit tot mai popular în ultima vreme. Încearcă-l şi vei vedea de ce!

Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Puneţi albuşurile la frigider şi preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius.

Topiţi ciocolată albă la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule. Puneţi înăuntru crema de brânză nesărată, amestecând uşor până se omogenizează.

Daţi deoparte. Adagati gălbenuşurile, amestecaţi. Scoateţi din frigider albuşurile. Cu ajutorul unui mixer, le bateţi până obţineţi o spumă tare.

Puneţi o treime din albuşuri peste crema de brânză. Amestecaţi. Apoi, pe rând, celelalte două treimi, amestecând treptat până la omogenizare.

Pregătiţi un vas termorezistent, puneţi hârtie pergament pe care o ungeti cu ulei. Turnaţi mixtură. Luaţi vasul, ridicaţi-l uşor şi “loviţi-l” de masă de câteva ori, pentru a scoate bulele de aer. Turnaţi nişte apă fierbinte în tava cuptorului, puneţi în mijloc vasul vostru.

Daţi la cuptor astfel: 15 minute la 170 de grade, 15 minute la 160 de grade şi… închideţi focul, lăsând acolo vasul vostru pentru încă 15 minute.

Scoateţi şi puneţi la răcit. Pudraţi cu zahăr, dacă doriţi, sau presăraţi fulgi de migdale.

Cornulete fragede cu bere: reteta rapida si delicioasa

Cornulete fragede cu bere

Ingrediente (48 buc.)

Publicitate

100ml bere

150ml ulei

500g faina alba 000

3/4 plic praf de copt

2 linguri smantana

50g zahar pudra

cateva picaturi esenta de vanilie

1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

Pentru umplut:

magiun sau rahat

100g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Punem uleiul intr-un bol , adaugam berea, apoi faina amestecata cu praful de copt si zaharul pudra.

Amestecam cu o lingura de lemn apoi framantam cu mana adaugand si smantana, pana obtinem un aluat omogen. Daca alautul nu se leaga bine puteti sa mai puneti putina smantana, eu am pus fix 2 linguri.

2. Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca 1 ora.

3. Impartim aluatul in 4. Fiecare parte o intindem in forma de cerc pe masa de lucru presarata cu faina apoi o taiem in 12 triunghiuri.

Punem la baza triunghiului de aluat putin magiun apoi rasucim usor spre varf.

Coacem cornuletele cam 10- 15 minute la 180 grade Celsius, pana se rumenesc usor.

Le dam caldute prin zahar pudra si asteptam sa se raceasca bine.

Loading...