Nu există ceva mai bun: vinete cu usturoi!

Vinetele, considerate cele mai sănătate alimente din lume sunt delicioase în nenumărate feluri, dar rețeta pe care v-o prezentăm nu are asemănare. Veți mânca aceste vinete cu usturoi și nu vă veți mai sătura!

Mod de preparare

Loading...

Pentru prepararea acestei incredibile rețete aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3-4 vinete lungi, o căpățână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde, 100 ml ulei de măsline, sare, piper. Alegeți vinete lungi, dar care să nu fie foarte groase și tăiați-le în felii subțiri.

Încingeți bine grill-ul și puneți feliile de vinete la copt, având grijă să le întoarceți pe ambele părți.

Ulterior, primul strat de vinete se pune într-un vas și se presară sare, piper, usturoi pisat și pătrunjel tocat mărunt. procedați la fel cu celelalte vinete, apoi turnați ulei de măsline și puneți la frigider pentru câteva ore pentru ca toate mirodeniile să se întrepătrundă. Le puteți servi alături de pâine prăjită.

Hrănesc creierul

Specialiștii susțin că vinetele sunt o bogăție de fier, calciu și alte minerale dar și fitonutrienți esențiali al căror rol este să îmbunătățească circulația sângelui și să hrănească creierul.

De asemenea, fibrele conținute împiedică apariția cancerului de colon pentru că protejează sistemul digestiv și, mai mult, nu vă veți îngrășa, pentru că o singură vânătă conține doar… 35 de calorii și nici un pic de grăsime.

Loading...