Negresă cu cheesecake, o prăjitură pentru gusturi rafinate

Negresă cu cheesecake, o prăjitură pentru gusturi rafinate – pentru a pregăti această negresă cu cheesecake, pur și simplu delicioasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

Loading...

200 grame ciocolată cu 75% cacao

200 grame unt

4 ouă întregi

250 grame zahăr

un pliculeț praf de copt

o lingură extract de vanilie

1/2 lingurită de sare

200 grame de făină

Ingrediente pentru crema de brânză:

600 grame mascarpone

3 ouă

150 grame de zahăr

o lingură de extract de vanilie

Cum se prepară?

Intr-un bol metalic se pune ciocolata ruptă in bucătele și untul, se asează la bain-marie, si se amestecă pană untul si ciocolata se topesc si se omogenizează complet, apoi se lasă să se răcorească.

Separat, intr-un bol mare, puneți cele 4 ouă întregi, sarea și zahărul. Mixati la viteză mare până zahărul se dizolvă și se formează o cremă deschisă la culoare, peste care se adaugă ciocolata topită cu untul și extractul de vanilie. Ingredientele se amestecă bine, până compoziția devine omogenă.

Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne deasupra compoziției cu ouă și ciocolată. Se amestecă bine pană se incorporează făina în compoziție, ridicând permanent compoziția de pe fundul vasului către suprafață.

Intr-o tavă cu dimensiunea de 25×35 cm, tapetată cu hartie de copt, se toarnă 2/3 din compoziția de negresă, si se nivelează uniform cu o spatulă .

Preparare cremei de branză

Intr-un bol adanc se pune crema de mascarpone, ouale, zahărul si esenta de vanilie și se mixează până toate ingredientele se omogenizează bine si obtinem o compozitie cremoasă.

Din compozitia obtinută, 2/3 din crema de brânză se distribuie, din loc în loc, deasupra compoziției de negresă, cu ajutorul varfului unei spatule amestecăm ușor să obținem un efect marmorat la interior.

Peste crema de branza se pune compoziția de negresă rămasă.

Prăjitura se coace circa 35-40 de minute in cuptorul preîncălzit la 170°, pană trece testul scobitorii. Cand este coaptă se lasa la racit si se pudrează cu zahăr pudră vanilat.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Loading...