Medicamente pe care sa nu le iei niciodata pe stomacul gol

Exista medicamente in cazul carora se specifica faptul ca ar trebui luate numai dupa ce persoana care si le administreaza a mancat ceva. E important ca aceasta recomandare sa fie respectata, pentru a fi prevenite stari precum greata sau problemele stomacului.

In plus, exista medicamente care actioneaza mai bine atunci cand cel in cauza are grija sa si manance, fiind absorbite mai bine in sange, relateaza ziare.com, care citeaza Medical Daily, care aminteste cateva astfel de exemple.

Loading...

Medicamente din clasa narcoticelor, cum ar fi codeina, oxicodona sau morfina, se supun acestei reguli, acestea putand duce la stari de greata si voma.

Ar trebui sa se consume mai ales alimete bogate in fibre, astfel incat sa se evite constipatia. Predninsonul ar trebui luat, de asemeni, doar dupa ce mancam. Acesta este administrat celor cu un nivel mic de corticosteroizi. Acesta poate fi luat si cu lapte, pentru a se reduce iritatiile aparute la nivelul stomacului si chiar ulcerul.

Daca este luat sub forma lichida, medicamentul ar trebui amestecat cu suc de fructe, cum ar fi cel de mere, recomanda Food and Drug Administration, din SUA. Metforminul, un medicament pentru suferinzii de diabet de tip 2, este indicat sa se administreze dupa ce pacientul a mancat, fiind astfel evitata incontinenta sau problemele de stomac.

In cazul antibioticelor, lucrurile stau diferit in functie de caz. Astfel, ar trebui sa nu fie luate pe stomacul gol amoxicilina sau augmentinul. Contraceptivele orale, care trebuie luate la aceeasi ora, zilnic, ar trebui inghitite doar dupa masa, pentru a nu aparea senzatia de greata.

Loading...