În 3 zile toți porii deschiși se vor închide – iată 3 măști aplicate după duș vor face minuni asupra pielii

Porii dilatați sunt o problemă de piele destul de frecvent întâlnită în zilele noastre. Multe femei apelează la machiaj pentru a masca această imperfecțiune. Însă, înainte să apelezi la astfel de trucuri, ce-ar fi să afli care este motivul pentru care apar porii dilatați?

În cele ce urmează, îți vom prezenta principalii factori ce duc la apariția porilor dilatați, dar și câteva măști cosmetice naturale ce te pot ajuta să remediezi această problemă. Suntem siguri că nu vrei să le ratezi, așa că citește în continuare!

Loading...

1. De ce apar porii dilatați?

Porii dilatați sunt cu siguranță foarte frustranți. Știm că aceștia nu sunt cauzați de nicio boală și nu sunt însoțiți de niciun fel de simptom negativ. Însă nu-i suportăm pentru că ne strică aspectul feței.

Deși machiajul pare a fi o soluție ideală pentru a ascunde această imperfecțiune, în realitate apelarea la un asemenea truc poate agrava situația. Dacă porii se înfundă cu machiaj, aspectul acestora se poate înrăutăți considerabil.

Principalele cauze pentru care apar porii dilatați sunt legate de tipul pielii, dar nu numai:

Nu uita că pielea conține glande ce produc sebum continuu, o substanță al cărui rol este să deschidă porii.

Mărimea porilor depinde și de anumiți factori genetici, de acumularea de ulei în exces sau de transpirația pielii, dar și de obiceiurile tale de îngrijire.

Porii mai mari produc mai mult sebum. Asta nu este ceva rău—din contră, sebumul are proprietăți antiseptice și lubrifiază pielea. Din păcate, această substanță face ca pielea feței să devină mai uleioasă și crește vizibilitatea porilor.

Regiunea unde porii măriți sunt cei mai vizibili este nasul.

2. Măști cosmetice naturale ce pot remedia porii dilatați

Mască pe bază de făină de grâu și lămâie

O jumătate de cană de apă caldă

3 linguri de făină

Zeama obținută dintr-o jumătate de lămâie

De ce este această mască o alegere bună pentru a trata porii dilatați? Amintește-ți că zeama de lămâie are proprietăți astringente, benefice pentru a elimina uleiul acumulat în exces pe piele și punctele negre, dar și pentru a micșora porii dilatați.

În ceea ce privește făina de grâu, acest ingredient este foarte benefic pielii. Grâul conține zinc, vitamina E și complexul de vitamine B, elemente ce aprovizionează pielea cu nutrienții de care are nevoie și reduc cantitatea de ulei acumulată pe aceasta. În plus, componentele grâului au proprietăți hidratante, sporesc elasticitatea pielii și închid porii dilatați.

Deci, vrei să știi cum se prepară această mască?

Următoarea rețetă este foarte simplă. Nu trebuie decât să prepari o pastă destul de groasă pentru a ți-o putea aplica pe față. În acest scop, amestecă făina de grâu împreună cu zeama de lămâie și apa, până când obții un amestec omogen.

Aplică-ți pasta pe față și las-o să acționeze pentru 20 de minute, timp în care încearcă să-ți menții mușchii faciali relaxați.

Clătește-te cu apă rece, apoi aplică-ți o cremă hidratantă.

Te sfătuim să-ți aplici această mască de două ori pe săptămână, seara.

Mască pe bază de aloe vera și portocală

Sucul obținut dintr-o portocală

1 lingură de gel de aloe vera

Deși poate te va surprinde, combinația de aloe vera și suc de portocale este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru a micșora porii dilatați.

Portocalele au un conținut bogat de vitamina C, element ce exfoliază pielea și ajută la curățarea porilor. Mai mult, aceste fructe conțin acizi alfa-hidroxilici ce pot închide treptat porii dilatați.

Aloe vera este o plantă foarte benefică pentru piele. Gelul obținut din aceasta poate echilibra tenul, tonifia fața și îndepărta toate imperfecțiunile. Iată cum poți folosi aceste două ingrediente pentru a prepara masca:

Începe prin a stoarce portocala.

Extrage gelul dintr-o frunză proaspătă de aloe vera.

Încălzește sucul de portocale și, încetul cu încetul, adaugă gelul de aloe vera și amestecă ingredientele foarte bine.

Imediat ce ai obținut un amestec omogen, oprește focul și lasă lichidul să se răcească puțin.

Aplică-ți masca folosind un tampon de vată.

Las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te cu apă rece.

Aplică-ți crema hidratantă obișnuită.

Mască pe bază de bicarbonat de sodiu și albuș de ou

O jumătate de cană de lapte

1 lingură de bicarbonat de sodiu

1 albuș de ou

Această mască este un remediu ideal pentru a reduce porii dilatați. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți astringente, exfoliante și de curățare. Combinând acest ingredient cu lapte și albuș de ou, vei obține o mască ce poate hrăni și tonifia pielea, în același timp micșorând porii dilatați. Iată cum se prepară:

Încălzește puțin lapte.

Adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu și albușul de ou.

Folosește un robot de bucătărie sau o lingură pentru a amesteca ingredientele, astfel încât să obții un amestec omogen. Această mască este foarte lichidă, așa că folosește un tampon de vată pentru a o aplica pe piele.

Nu trebuie să lași această mască să acționeze pentru un anumit interval de timp. Pur și simplu masează-ți pielea cu mișcări circulare, astfel încât să-ți tonifiezi și să-ți stimulezi porii.

Te sfătuim să aplici acest tratament de două ori pe săptămână. După ce ți-ai masat fața cu această mască timp de 15 minute, clătește-te cu apă rece și aplică-ți crema hidratantă obișnuită. Nu este greu deloc!

Aceste măști sunt mai eficiente dacă sunt aplicate imediat după un duș fierbinte. Aburul îți va deschide porii, ceea ce va spori efectele benefice ale tratamentelor.

Poți folosi fără ezitare oricare dintre măștile pe care ți le-am prezentat mai sus. Acestea sunt eficiente dacă ai pielea grasă sau mixtă. Spală-ți fața înainte să le aplici și, după ce le-ai îndepărtat, aplică-ți crema hidratantă obișnuită. Porii dilatați nu-ți vor mai da de furcă pentru mult timp!

Loading...