Iată așa se face pandișpanul adevărat – În sfârșit, am găsit rețeta perfectă

Vă prezentăm o rețetă de pandișpan delicios. Acesta se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Obțineți o prăjitură fină, moale și aerată, ce se combină perfect cu orice cremă preferată.

Înveliți pandișpanul în hârtie și acesta va fi la fel de moale și pufos timp de o săptămână.

Loading...

Bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură de casă uimitoare.

Ingrediente

1 pahar de făină

5 ouă

1 albuș

1 pahar de zahăr

2 lingurițe praf de copt

1 priză de sare

140 ml de apă minerală carbogazoasă

1/4 linguriță sare de lămâie

90 ml ulei

Cum se prepară?

Despărțiți albușurile de gălbenușuri.

Amestecați făina cu praful de copt, sarea și 150 g de zahăr.

Faceți o adâncitură în făină și turnați în spațiul format gălbenușurile, apoi apa. Amestecați.

Adăugați uleiul. Amestecați cu o lingură, apoi folosiți un mixer la viteză medie. Obțineți o masă omogenă.

Bateți 6 albușuri, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

Treptat, adăugați sarea de lămâie și amestecați.

Adăugați zahărul rămas și iarăși amestecați, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

Treptat, adăugați spuma de albușuri în aluat și amestecați folosind o spatulă.

Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°C.

Tapetați o formă de copt cu hârtie și turnați în aceasta aluatul.

Coaceți pandișpanul timp de 45 de minute.

Poftă bună alături de cei dragi!

Loading...