Dupa aceasta reteta puteti gati orice fel de carne! Carnea va fi gustoasa si suculenta, secretul este sosul

Ingrediente: 500 g carne; 2 oua de gaina; 1 lingura mustar; 0,5 lingura amidon de cartof; 1 lingura ulei; 1 lingurita sare; 0,5 lingurita condiment (piper negru, ienibahar, boia-cate putin din fiecare); 2 lingurite seminte de susan.

Mod de preparare: Pregatiti sosul. Amestecati ouale, amidonul, mustarul, sarea, condimentele. Adaugati si condimentele voastre preferate. Puteti folosi orice fel de mustar. Taiati carnea bucati si puneti-o intr-un bol, turnati deasupra sosul.

Loading...

Dati bolul la frigider, de dorit pentru toata noaptea. Secretul consta in faptul ca aceasta poate fi pastrata asa chiar cateva zile la rand!!

Ramane doar sa o prajiti cand doriti sa o savurati. Pe o tigaie cu ulei incins, prajiti bucatile de carne pe amblele parti. Presarati-le cu susan. Carnea se prajeste repede, cand se rumeneste este gata!

Vezi și… Plăcintă cu brânză și mărar

Ingrediente:

Pentru aluat:

400 g faina

400 ml smantana pentru gatit

150 g unt

2 galbenusuri

sare

un pliculet praf de copt

Pentru umplutura:

350 g branza de vaca sarata

6 oua

o legatura cu marar

sare, piper

Cum se prepară?

Se mixeaza galbenusurile cu smantana si un praf de sare. Peste compozitia obtinuta se adauga cernuta faina amestecata cu praful de copt, si cand devine prea consistent, se adauga untul topit, se framanta pana se obtine un aluat omogen si perfect de intins in foaie.

Cum se prepară umplutura?

Intr-un bol se rade branza pe razatoarea mare, se adauga mararul tocat fin, 5 oua batute spuma (un ou se pastreaza pentru a unge desupra placinta), sarea si piperul. Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta fina.

Aluatul se intinde cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina, se formeaza o foaie mai groasa. Se unge cu unt o tava cu dimensiunea 25cm si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se intinde cu mana foaia de aluat in tava si peste ea se aseaza toata umplutura de branza. Peste unplutura de branza cu ajutorul unei pensule se unge cu galbenusul de ou batut.

Placinta se da la copt in cuptorul incins la 180˚, timp de 35-40 de minute, pana a devenit rumena deasupra. Dupa ce este coapta se lasa placinta la raci si se portioneaza. Se serveste fierbinte sau rece, dupa preferinte.

Loading...