De când am descoperit rețeta pun în fiecare an câteva borcane

Atunci când vine toamna sau chiar când se apropie iarna, fiecare gospodină încearcă să păstreze pentru iarnă câte ceva din gustul și din culoarea celorlalte sezoane.

De aceea își pun borcane la păstrat ca să le poată folosi iarna când variantele pentru fructe și pentru legumele proaspete sunt atât de puține. La borcan, la sticlă sau chiar la butoiașe mai mici, se pun varza, roșiile, morcovii, ardeii grași, castraveții, pepenele verde, fasolea și nu numai. Lista poate să fie și mai lungă pentru că foarte puține legume nu rezistă acestui proces.

Loading...

De asemenea, pe lângă aceste legume se păstrează și condimente, cum ar fi de exemplu ceapa, usturoiul, cimbrul, crengușele de cireș sau de vișin, piperul negru boabe și orice altceva preferă gospodinele pentru gătit.

Datorită acestor combinații ciorbele, fripturile, dar și alte preparate capătă un gust și mai bun decât poate făcute cu legume proaspete, în sezonul lor. Dar cele mai savuroase gusturi se obțin din amestecarea mai multor tipuri de legume.

Chiar și rețeta de astăzi este una în care se combină mai multe legume. Mai exact este nevoie de trei kilograme și jumătate de gogoșari, de o varză albă care să aibă puțin mai mult de un kilogram, o varză roșie, de asemenea de un kilogram, o conopidă catre să aibă aceeași greutate, un kilogram de morcov, o rădăcină de țelină de aproximativ trei sute de grame. un litru de oțet, jumătate de litru de ulei, jumătate de kilogram de zahăr, patru linguri cu sare special pentru murături, piper.

Desfă conopida în părți mai mici, las-o în apă rece o jumătate de oră și după aceea pune-o să se surgă. Spală gogoșarii, curăței de miez și foarte bine de semințe și taie-i fidea.

Toacă ambele tipuri de varză. Curăță și spală pe rând, morcovii și țelina și după trece-le printr-o răzătoare mare. Într-un lighean cât mai încăpător amestecă toate legumele taiate sau tocate. Pune uleiul, oțetul, zahărul și sarea la fiert. Lasă-le să tragă câteva clocote și pune-le peste legumele deja amestecate între ele. Adaugă cât pipier vrei tu, după gust.

Lasă acest mix de legume și condimente la macerat pentru 24 de ore. În această perioadă mai amestecă din când în când în vas. După cele 24 de ore pune conținutul din vasul mare în niște borcane mai mici, spălate și sterilizate din timp.

Pune după aceea borcanele într-o cămară sau chiar în beci. Poți folosi această salată în ce combinații vrei tu pentru că este un adevărat izvor de sănătate.

Loading...