Cum se fac lipiile acasa si cu ce le poti manca: Cu branza sau cu ciocolata, te vor cuceri indata

Ingrediente:

500 gr faina

Loading...

200 ml apa calda

1 plic de drojdie uscata

O lingurita de zahar

O lingurita de sare

Mod de preparare:

Amesteci sarea, drojdia si zaharul in apa calda si amesteci pana vezi ca totul este omogen. Apoi torni faina si incepi sa framanti pana se amesteca toate bine si lasi 30 de minute la dospit.

Fa mingiute de marimea unei caise si intinde-le cat de bine, exact cum ai face cu un blat de pizza.

Apoi baga lipiile la cuptor si intoarce de cateva ori painea, pana vezi ca e rumenita pe ambele parti.

Lipiile sunt folosite la mancaruri precum shaorma sau kebab, dar noi iti dam si cateva sugetii. Nu te limita doar la aceste preparate, ci incearca sa iti faci inclusiv sandvisuri (poti pune sunca, branza sau cascaval, rosii feliate, masline si bucati de castravete si rulezi totul).

Daca vrei ca acesta sa nu fie prea uscacios, poti unge lipia cu crema de unt sau maioneza, in functie de mezelul ales.

Branza topita si cascavalul sunt o minune pe lipie. Unge painea, impatureste in jumatate si apoi incalzeste pe ochiul de la aragaz, lasand lipia direct pe grilajul aragazului. Intoarce de cateva ori, pana a dorit indeajuns de crocanta sau pana s-a lipit cascavalul.

Daca ai pofta de ceva dulce poti incerca sa ungi lipia cu gem, miere sau crema de ciocolata. Rulezi si ai obtinut un desert rapid si savuros.

Pandișpan cu vișine – reteta cea mai usoara pentru zilele racoroase de vara

Pandișpanul cu vișine este unul dintre deserturile mele preferate pentru că se încadrează perfect în tiparul rețetelor ușoare, rapide și foarte gustoase.

Pe cel de față l-am făcut împreună cu soacra mea, urmând cu strictețe indicațiile-i prețioase și a ieșit excepțional!

Ingrediente pentru o tavă 22 x 4 cm:

5 ouă

5 linguri zahăr tos

5 linguri făină

1 plic zahăr vanilat

1 praf sare

vișine fără sâmburi (proaspete, congelate sau din compot)

Puneți vișinile la scurs, într-o strecurătoare. Dacă sunt congelate, decongelați-le. NU le folosiți înghețate.

Încălziți cuptorul la 180C.

Bateți albușurile spumă, împreună cu zahărul vanilat și praful de sare.

Continuați să mixați și adăugați în spumă zahărul și gălbenușurile, unul câte unul.

Apoi reduceți la minim viteza mixerului și adăugați treptat făina.Ungeți/pensulați tava cu ulei și turnați compoziția.Neteziți-o foarte ușor cu dosul unei linguri și dați tava la cuptorul preîncălzit, pentru 2-3 minute, cât să facă o crustă.

Scoateți tava din cuptor și adăugați vișinile, într-un singur strat.

Mișcați-vă cât puteți de repede și apoi puneți tava înapoi, până când suprafața devine aurie. În funcție de cuptor, perioada de coacere poate fi între 20 și 30 minute.

Lăsați-o să se răcească, apoi scoateți-o din tavă. Eu am folosit tava pliabilă din silicon de la Dmail, ai cărei pereți nu se detașează, ci coboară

Cu ocazia asta revin cu îndemnul de a găti în vase din silicon. Sunt excepționale! Trebuiesc unse doar la prima folosire, după care turnați aluatul așa cum este. Preparatul se coace uniform și nu se lipește, nici dacă-l rogi frumos

Până când vă luați și voi una, fie folositi o tavă cu pereți detașabili, fie o tavă obișnuită, din care veți răsturna pandișpanul.Puteți să o serviți ca atare sau pudrată cu zahăr.
Să vă fie de bine!

Loading...