Cum sa pregatiti o bucata de carne la cuptor. Un truc foarte util atat pentru gospodinele cu experienta, cat si pentru cele incepatoare

Nu exista nimic mai simplu decat marinarea unei bucati de carne. Am dat apa in clocot, am adaugat condimente, dupa gust, am turnat marinada peste carne si am lasat-o, pana in momentul pregatirii. Orice gospodina cunoaste aceasta metoda. Nu necesita mult timp, in schimb carnea mereu iese gustoasa si frageda. Dar ce ziceti de perfectionare?

Astazi, va propunem sa invatati cum se pregateste carnea de vita in stil brazilian. Localnicii stiu ce inseamna carne gustoasa, condimente perfecte si care e temperatura corecta de coacere. Iata de ce, carnea pregatita dupa aceasta reteta este ideala din toate punctele de vedere: gust, aroma, aspect. Transferati-va in aceasta tara fierbinte cu bucate delicioase, fara sa iesiti din casa.

Loading...

INGREDIENTE: 700 gr carne de vita; 100 ml otet de vin alb; 200 ml de vin alb sec; 100 ml ulei de masline; 1 lingurita de rozmarin; 1 kg de sare; 5 boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE: Combinati otetul de vin, uleiul de masline si vinul. Adaugati rozmarinul si piperul negru. Marinada pentru carne e gata. Spalati carnea, uscati-o cu un prosop de hartie, dupa care o puneti in marinada pentru 2 ore. Daca aveti posibilitatea, o puteti lasa la marinat si mai mult timp.

Asezati carnea intr-o forma de copt adanca si turnati deasupra ei ¼ din marinada. Acoperiti carnea cu hartie de copt si puneti sarea in forma de piramida. Setati cuptorul la 195°С si coaceti carnea timp de 30 minute. Inainte de servire, o taiati felii subtiri.

Se pare ca 30 de minute este foarte putin pentru ca bucata de carne de vita sa se pregateasca. Vrem sa va preintampinam, ca carnea are un grad mediu de gatire. Va fi fara sange, dar roz in interior. Salvati reteta si impartasiti-o si prietenilor, pentru ca merita!

Cea mai buna Prajitura cu visine si iaurt. Reteta de prajitura sanatoasa si delicioasa

Ne plac tare mult deserturile cu visine, asa ca am incercat si reteta de prajitura cu visine cu iaurt. Rezultatul a fost o prajitura pufoasa si delicioasa.

Puteti inlocui visinele si cu alte fructe de sezon, este la fel de gustoasa si cu caise sau zmeura.

Pentru o prajitura cu visine si iaurt mai inalta, folositi o tava mica, daca tava este mare prajitura nu va creste mult.

Ingrediente prajitura cu visine si iaurt

4 oua

5 linguri ulei

6 linguri de iaurt

175 gr de zahar

1 baton de vanilie Kotanyi

200 gr de faina

2 linguri de cacao

3 lingurite de praf de copt

300 g de visine, fara samburi

zahar pudra

Mod de preparare reteta prajitura cu visine si iaurt

Se amesteca faina cu zaharul si praful de copt. Se adauga iaurtul, uleiul si ouale.

Se adauga bobitele de vanilie.

Se ia un sfert din compozitie si se amesteca cacaoa.

Se pune compozitia alba in tava de 20×32 cm, apoi cea cu cacao. Se presara deasupra si visinele.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit cam 40-45 de minute. In ultimele

10 minute se da focul mic.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Loading...