Cum să pregătești lichiorul de vișine din 3 ingrediente: o super-metodă care merită încercată în sezonul cald

Când vă vin prietenele în vizită este perfect un lichior din fructe. Iar dacă gospodina casei l-a făcut cu mâinile proprii, atunci astfel de seri plăcute vor mai avea loc! De aceea, cu siguranță, vă va fi de folos această rețetă! Băutura aromată și dulce este ușor acrișoară și revigorantă!

Ingrediente

Loading...

3 kg vișine;

1 litru votcă;

2 kg zahăr.

Cum se prepară?

Într-un borcan de 3 litri puneți vișinele. Deasupra presărați 1 kg de zahăr și apoi turnați 0,5 litri de votcă.

Acoperiți borcanul cu o bucată de material din bumbac sau din tifon și strângeți-l cu un elastic de cauciuc. Puneți borcanul la cald timp de 7 zile. În fiecare zi agitați compoziția din borcan.

Apoi, în pâlnie puneți o bucată de vată și lăsați siropul să treacă prin vată, astfel se va filtra complet. În sirop adăugați 1 kg de zahăr și 0,5 litri de votcă. Fierbeți siropul până zahărul se topește de tot și strecurați încă o dată folosind pâlnia și o bucată de vată.

Lăsați lichiorul să stea 24 de ore și apoi puteți să îl închideți ermetic în sticle.

Dacă nu curățați vișinele de sâmbure, la fel cum am făcut și eu, atunci lichiorul vă va conferi o ușoară notă amară pe cerul gurii și un ușor gust de migdale. Folosiți fructe proaspete și coapte bine.

Puneți un baton de scorțișoară în paharul cu lichior și apoi puteți să-l serviți, așa va fi mai aromat.

Chemați-vă prietenele și gustați această băutură dulce și plăcută!

Loading...