Cum să încetinim îmbătrânirea hormonală? Sfaturi importante pentru femeile trecute de 40

Femeile trecute de 40 de ani încep să audă primii „clopoței” care aduc aminte despre faptul că organismul îmbătrânește.

Fiți atente la aceste semnale… Ele pot să spună multe despre starea generală a organismului dvs.

Loading...

Primul clopoțel. Devierile de tensiune

Dacă „nu simți nimic”, nu vă lăudați. Doar jumătate dintre cei care au tensiune arterială mare o simt.

O persoană care este obișnuită să lucreze intens, adesea nu acordă atenție durerilor de cap, iritabilității, eficienței reduse, atribuind totul oboselii. Drept urmare, el pierde timpul prețios, iar boala câștigă forță.

Se știe că hipertensiunea arterială afectează cel mai mult așa-numitele persoane de tip A – responsabile, ambițioase, care sunt afectate de orice eșec, ca fiind o tragedie personală. Ele ocupă adesea poziții de conducere și întotdeauna încearcă să facă lumea mai bună. Spre

deosebire de oamenii de tip B, care plutesc calm în aval. Schimbați-vă atitudinea față de viață și hipertensiunea va scădea.

Dacă lucrați, încercați să nu combinați într-o zi două lucruri de importanță majoră. Nu fixați o întâlnire importantă cu câteva ore înainte de o vizită la medic sau de o întâlnire cu toți angajații.

Există un proverb englez frumos: „Nu faceți tot ce puteți”.

O atitudine calmă, chiar oarecum ironică față de probleme este cheia vieții fără stres inutil. Deci, și fără salturi ale presiunii arteriale.

Nu încercați să fiți „cea mai, cea mai. Dorința de a fi perfectă, desigur, este lăudabilă, dar

consumă prea multă energie atât emoțională, cât și fizică. Renunțați la această idee și va fi mult mai ușor să trăiți. Apropo, totul va fi mult mai bine, pentru că nu veți atât de iritată și nervoasă.

Al doilea clopoțel. Oboseala în ziua de luni

Este început de săptămână, aveți atât de multe lucruri de făcut, dar nu aveți nicio putere. Câțiva ani în urmă nu simțeați acest lucru, puteați lucra și în week-end, iar luni dimineață să fiți plină de energie.

Din păcate, cu vârsta, resursele noastre de energie scad. Iar concluzia este simplă. Nu trebuie să vă epuizați. Petreceți weekend-ul în mod benefic pentru sănătate.

Dacă nu puteți ieși în afara orașului, iar un antrenament la sala de sport este prea scump, atunci organizați acasă o „distracție marină”.

Faceți o baie caldă cu sare de mare, cu diferite arome și uleiuri eterice. Alegeți uleiuri care calmează și fortifică atât fizic, cât și psihic.

Pentru a vă relaxa complet, creați o atmosferă plăcută în baie. Aprindeți lumânări și puneți muzică relaxantă.

După baie, îmbrăcați un halat flaușat și odihniți-vă încă 20-30 de minute. Completați operațiunea „mare” cu o ceașcă de ceai de plante. Veți simți că ați avut o odihnă bine meritată, iar luni vă puteți „întoarce în luptă”.

Al treilea clopoțel. Dezechilibru hormonal

Cauza poate fi o banală insuficiență a microorganismelor. Aceasta afectează rapid funcția reproductivă, ciclul menstrual, atractivitatea.

De asemenea, pot fi afectate și alte sisteme și organe, de exemplu, pancreasul. De aceea, uneori îmbătrânirea începe cu mult mai devreme decât vârsta „calendarului”.

La femei, după 35 de ani, rezerva ovariană se reduce treptat, iar capacitatea de reproducere scade.

Este imposibil să opriți sau să încetiniți ceasul biologic intern. Dar scăderea îmbătrâniri pe bază hormonală este reală. Aceasta se accentuează foarte mult pe fundalul stărilor de stres și a tutunului.

Încercați să oferiți organismului zinc și seleniu, acestea sunt foarte importante pentru activitatea sistemului reproductiv. Includeți în meniul zilnic germeni de grâu, afine, semințe de dovleac, fulgi de ovăz.

Oferiți organismului seleniu care se conține în nucă de cocos și fistic. Acest microelemente util se găsește și în grăsimea de porc și usturoi. De asemenea, puteți administra vitamine și suplimente din farmacii.

Alimentația și echilibrul hormonal

Hormonii din organism sunt echilibrați în organism cu ajutorul diferitelor glande. Glanda tiroidă, glanda pituitară și glandele suprarenale afectează grav modul de funcționare a organismului.

Când aceste glande nu funcționează corespunzător, pot apărea diverse probleme de sănătate. Dezechilibrul hormonal este una dintre principalele probleme asociate cu acesta.

Alimentația este adesea principalul vinovat al multor probleme de sănătate. Diferitele glande în corpul nostru pot fi controlate și menținute prin simpla alegere a alimentelor și a stilului de viață sănătos.

Astfel, primul pas în echilibrarea problemelor hormonale este alimentația calitativă. Zahărul și amidonul istovesc corpul dvs.

Plus contribuie la adăugarea kilogramelor în plus. De cele mai multe ori corpul nostru are nevoie de fibre, în special fructe și legume. Această schimbare va aduce doar beneficii sănătății și stării de spirit a dvs.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Loading...