Cum sa faci TURTE coapte in ceaun, ca la bunica acasa – Mai bune decat painea din comert

Ingrediente:

1 kg faina alba sau integrala (dupa preferintele fiecaruia)

Loading...

putina sare

40 gr drojdie proaspata

seminte de chimen (optional)

2 linguri ulei (de floarea-soarelui sau de masline)

niste apa calduta

Mod de preparare:

1. Cerne faina intr-un lighean mai mare si fa o gaura in ea.

2. Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga si 2-3 linguri de faina si las-o departe pana la 15 minute.

3. Toarn-o apoi in mijlocul fainii. Presara si semintele de chimen.

4. Dupa ce amesteci bine cu o lingura, pune uleiul. In cazul in care aluatul e prea moale, mai adauga faina.

5. Framanta aluatul cateva minute, apoi acopera-l cu un prosop curat si pune-l intr-un loc caldut.

6. Dupa vreo ora, timp in care si-a dublat volumul, imparte-l in mai multe bucati.

7. Trece cu sucitorul peste fiecare bucata, apoi pune turtele la copt in ceaunul incins. Acesta trebuie uns cu foarte putin ulei in prealabil.

8. Coace turtele la foc mic, pentru a se patrunde cat mai bine. Ca sa le mentii moi si pufoase timp indelungat, inveleste-le cu un prosop dupa ce s-au racit.

Pariu ca nu stiai asta!

De ce e bine sa folosesti untura la gatit

Grasimile animale au fost dintotdeauna criticate si combatute de mare parte din nutritionistii care se aflau in cautarea dietei si stilului de viata perfect.

Cu toate astea, untura are proprietati benefice nebanuite si este unul din cele mai sanatoase produse din casele romanilor.

Untura este unul din cele mai intalnite produse din frigider, in special in casele acelora care au crescut un porc la curte.

Untura animalului este bine conservata in borcane si poate fi folosita in prepararea diferitelor feluri de mancare sau chiar prajituri.

Desi toata lumea ar fi tentata sa creada ca acest produs este bogat in grasimi si nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mana cereasca la casa omului.

Motive pentru care e bine sa consumi untura:

Desi nu ai crede ca e sanatoasa pentru ca e bogata in grasime, nu este adevarat ca este nesanatoasa!

Iata de ce e bine sa o consumi:

1. Untura ocupa al doilea loc, dupa uleiul de masline, in ierarhia grasimilor monosaturate.

2. Este bogata in vitamina D.

3. Regleaza productia de hormoni din organism si asigura echilibrul la nivel tiroidian.

4. Grasimile gasite in untura pot preveni aparitia cancerului, in special cancerul la san.

5. Mancarea gatita cu untura are un gust delicios si te fereste de problemele cu colesterolul.

Loading...