Cum sa faci o prajitura la rece – Desert cu capsuni fara coacere

Ingrediente:

350 gr piscoturi de sampanie

Loading...

3 linguri gelatina

550 gr smantana

1 pahar zahar

capsuni si alte fructe dupa gust

Mod de preparare:

Turnati 1/2 pahar de apa rece peste gelatina si lasati-o la hidratat cam 30 de minute.

Amestecati smantana cu zaharul (cel mai bun este zaharul pudra).

Puneti gelatina pe foc mic si amestecati continuu, pana la topirea completa. Aveti mare grija sa nu cumva sa inceapa sa fiarba, pentru ca se va strica consistenta ei.

Incorporati treptat in gelatina topita, smantana batuta cu zaharul amestecand mereu.

Luati un vas mai adanc, sau chiar forma de tort pe care il tapetati cu o folie de plastic alimentara.

Spalati fructele si taiati-le felii sau cuburi Daca veti folosi fructe congelate sau din compot lasati-le cateva ore sa se scurga de zeama in exces.

Asezati un strat de fructe peste care asezati un strat subtire de crema, apoi un strat de piscoturi de sampanie, insiropate foarte putin in zeama de la fructe sau intr-un compot, apoi iar un strat de crema, fructe si la final un strat de piscoturi.

Bagati la frigider prajitura pentru cel putin 2-3 ore.

Scoateti prajitura, rasturnati-o cu susul in jos cu mare grija si scoateti folia de plastic.

Loading...