Cum sa faci cea mai buna mamaliga. Secretul stiut de putine gospodine

Iti place mamaliga cu branza si smantana sau cu tocanita? Ca sa-ti iasa cat mai buna, trebuie sa respecti cateva reguli, si anume:

1. Pregateste-o la foc mic, ca sa fiarba pe indelete;

Loading...

2. Las-o la fiert in jur de 30 de minute;

3. Cu 1 minut inainte sa o rastorni in farfurie, pune in ea o bucatica de unt si omogenizeaza cu facaletul;

4. Prepar-o in lapte, nu in apa. Va fi mai aromata;

5. Nu uita sa pui un praf de sare in apa. Astfel, gustul va fi mai bun.

Pariu ca nu stiai asta!

De ce e bine sa folosesti untura la gatit

Grasimile animale au fost dintotdeauna criticate si combatute de mare parte din nutritionistii care se aflau in cautarea dietei si stilului de viata perfect.

Cu toate astea, untura are proprietati benefice nebanuite si este unul din cele mai sanatoase produse din casele romanilor.

Untura este unul din cele mai intalnite produse din frigider, in special in casele acelora care au crescut un porc la curte.

Untura animalului este bine conservata in borcane si poate fi folosita in prepararea diferitelor feluri de mancare sau chiar prajituri.

Desi toata lumea ar fi tentata sa creada ca acest produs este bogat in grasimi si nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mana cereasca la casa omului.

Motive pentru care e bine sa consumi untura:

Desi nu ai crede ca e sanatoasa pentru ca e bogata in grasime, nu este adevarat ca este nesanatoasa!

Iata de ce e bine sa o consumi:

1. Untura ocupa al doilea loc, dupa uleiul de masline, in ierarhia grasimilor monosaturate.

2. Este bogata in vitamina D.

3. Regleaza productia de hormoni din organism si asigura echilibrul la nivel tiroidian.

4. Grasimile gasite in untura pot preveni aparitia cancerului, in special cancerul la san.

5. Mancarea gatita cu untura are un gust delicios si te fereste de problemele cu colesterolul.

Loading...