Credeai că știi să calci rufele corect? Asta este cea mai mare greșeală pe care o faci, iar hainele se deteriorează rapid. Toate gospodinele ar trebui să citească!

Când calci rufele, este bine să ții cont de câteva reguli simple. Iată ce este bine să faci pentru ca hainele tale să arate bine și să nu se degradeze.

1. Nu călca hainele care sunt prea uscate. Este recomandat ca hainele să fie puțin umede atunci înainte de a fi călcate. Asta pentru că materialele din care sunt confecționate se întind cu mai multă ușurință. Tocmai de aceea este recomandat să se folosească fierul de călcat cu aburi. Sau, dacă nu ai, poți folosi și un pulverizator cu apă. Rezultatele vor fi aceleași.

Loading...

2. Curăță fierul de călcat. Este bine să știi că talpa fierului de călcat trebuie curățată frecvent. Asta pentru că pe suprafața lui se acumulează diferite reziduuri care, în timp, duc la distrugerea hainelor care sunt călcate.

3. Nu trebuie să lași apa în fierul de călcat. Este o greșeală pe care multe persoane o fac. Din acest motiv pot să apară diferite bacterii în apă. De asemenea, apa ținută mult timp în fierul de călcat va duce, în timp, la degradarea componentelor fierului de călcat.

4. Nu respecți o anumită ordine în momentul în care calci rufele. Este bine ca lenjeria intimă să fie călcată. Asta pentru că atunci când este lăsată la uscat poate acumula anumite bacterii. Este o greșeală să nu începi să calci aceste obiecte vestimentare înaintea altora. Este bine ca hainele să fie călcate în funcție de temperatura pe care trebuie să o folosești. Astfel, hainele care ar trebui călcate la temperaturi mici au priotitate. Apoi vine rândul obiectelor vestimentare care au nevoie de o temperatură mai mare.

5. Apa distilată se folosește numai în anumite condiții. Dacă apa pe care o folosești pentru a călca hainele este una foarte dură, atunci poate fi amestecată cu apă distilată. Trebuie să pui cantități egale.

Chiar dacă speli rufele la mașina de spălat, sunt totuși câteva trucuri eficiente de care trebuie să ții cont. Iată care sunt ele și cum se spală rufele corect.

1. Fermoarele hainelor trebuie să fie închise. Dacă ai cu fermoar, atunci trebuie să știi că este bine să le închizi înainte de a le pune în mașina de spălat. Astfel, vei evita distrugerea acelor obiecte vestimentare.

2. Hainele ar trebui să fie întoarse pe dos. Este un truc pe care multe persoane îl folosesc deja. Este bine ca hainele să fie întoarse pe dos atunci când sunt puse la apălat. Astfel, țesătura va fi protejată. În plus, obiectele vestimentare vor arăta bine mai mult timp.

3. Hainele pe care le porți împreună pot fi spălate împreună. Este un truc de care poți să ții cont. Este recomandat ca hainele care sunt purtate împreună să se degradeze împreună. De aceea este bine să pui la spălat în același timp acele obiecte vestimentare pe care le porți în același timp. Desigur, când faci asta, este recomandat să ții cont și de culoarea hainelor. Altfel, riști să strici hainele.

4. Nu trebuie să se folosească apă fierbinte. Temperatra de 30 sau 40 de grade Celsius este cea recomandată pentru a spăla hainele. Chiar și hainele foarte murdare se pot spăla la această temperatură. Unele obiecte vestimentare, mai ales cele din bumbac, pot intra la apă dacă sunt spălate în apă fierbinte.

5. Nu pune mult detergent în mașina de spălat. Dacă vei pune prea puțin detergent, atunci hainele nu se vor spăla așa cum trebuie. Dacă vei pune prea mult detergent, atunci hainele se pot păta.

6. Nu pune foarte multe haine în mașina de spălat. Dacă vei pune multe haine în mașina de spălat, atunci ele nu se vor spăla cum trebuie. Asta pentru că apa și detergentul nu vor ajunge la toate obiectele vestimentare. Este indicat ca între partea superioară a cuvei și hainele din mașină să existe un spațiu de aproximativ o palmă.

Loading...