Costă doar 1 leu și dezinfectează baia mai bine ca oricare altă soluție din comerț

Amoniacul este la fel de prezent în casa noastră precum bicarbonatul de sodiu: cu siguranță îl folosești destul de des în bucătărie, însă poți să-l întrebuințezi și în alte moduri.

Amoniacul curăța vasele de cristal – Cu doar cateva lingurite de amoniac, dizolvate in 2 cani de apa poti reda stralucirea obiectelor tale din cristal. Dupa utilizare clateste bine cu apa.

Loading...

Elimina mirosul de vopsea – Daca ti-ai zugravit proaspat casa sau ai vopsit timplaria ferestrelor tale, amoniacul te ajuta sa scapi de mirosul neplacut. Dizolva două linguri de amoniac intr-un vas cu apa si lasa-l undeva in camera, mirosul dispare in cel mult 2 zile.

Elimina depunerile de sapun de pe obiectele din baia ta cu ajutorul amoniacului – Două linguri de amoniac dizolvate in 4 litri de apa fierbinte iti vor curata baia de depunerile de sapun acumulate pe cada, sapuniera sau alte obiecte din baia ta.

Curatarea faiantei din baie – Pentru ca faianta din baie sa uceasca din nou, indepartand chiar si de mucegai, frecati suprafata cu un inmuiat intr-o solutie obtinuta din cana de amoniac la 4 litri de apa.

Reda stralucirea pantofilor albi – O lingurita de amoniac dizolvat intr-o cana de apa ajuta sa cureti cu usurinta pantofii tai albi. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi o carpa in solutie si sa stergi cu usurinta suprafata acestora.

Alte utilizări ale amoniacului în casa ta:

Amoniacul si inalbitorii sunt arme la fel de eficiente impotriva mucegaiului si a igrasiei. Oricum, fiecare este folosit pentru cazuri specifice si sub nici o forma aceste doua substante nu trebuie combinate vreodata. Apelati la amoniac pentru urmatoarele cazuri, dar asigurati-va ca zona in care-1 folositi este bine aerisita si nu uitati sa folositi manusi de cauciuc.

Scoaterea petelor de pe ciment – Daca v-ati saturat de petele decolorate de pe suprafetele cimentate din jurul casei, frecati zona cu o solutie obtinuta dintr-o cana de amoniac diluata in 4 litri de apa.

Dupa ce ati terminat, spalati-le cu furtunul.

Calmeaza mancarimile de cauzate de intepaturile tantarilor – Daca ati uitat sa puneti in priza aparatul antitantari, iar acestia v-au „atacat” deja, puteti calma mancarimile aplicand un strop de amoniac direct pe intepatura. Nu procedati astfel cu o intepatura pe care ati scarpinat-o deja; senzatia de mancarime va fi inlocuita cu una de usturime.

Spalarea ferestrelor – Ferestrele murdare si patate pot da un aspect neingrijit oricarei case. Este foarte usor sa indepartati mizeria, urmele de degete, funinginea si praful care acopera ferestrele. Pur si simplu stergeti-le cu o carpa moale inmuiata intr-o solutie preparata dintr-o cana de amoniac si 3 cani de apa. Ferestrele vor fi nu numai uimitor de curate, ci si foarte stralucitoare.

Curatarea covoarelor si a tapiteriei – Pentru a scoate petele de pe covoare si tapiterie, frecati-le cu un burete inmuiat intr-o solutie preparata dintr-o cana de amoniac diluata in 2 litri de apa calda.
Lasati sa se usuce complet, iar daca este nevoie, repetati operatiunea.

Loading...