Cornulete cu smantana si umplute cu gem. O reteta secreta data din generatie in generatie in familia mea

Lista de ingrediente:

-3 pahare de faina

Loading...

-1 pahar de unt sau untura

-1 pahar de smantana groasa

-30 grame de drojdie

-250 grame de gem

-sare

Cum se prepara:

Drojdia se dizolva intr-o lingura cu lapte. Faina se amesteca cu untura si se framanta cu smantana, drojdia si cu putina sare.

Se intinde la grosimea de jumatate jumatate de centimetru.

Se taie cu o forma rotunda, se pune gem pe mijloc si se indoaie.

Se pun intr-o tava, se baga la cuptor si se lasa sa se coaca la foc domol.

Cand sunt gata se scot si se tavalesc fierbinti prin zahar vanilat.

Va uram pofta buna!

Cea mai buna Prajitura cu visine si iaurt. Reteta de prajitura sanatoasa si delicioasa

Ne plac tare mult deserturile cu visine, asa ca am incercat si reteta de prajitura cu visine cu iaurt. Rezultatul a fost o prajitura pufoasa si delicioasa.

Puteti inlocui visinele si cu alte fructe de sezon, este la fel de gustoasa si cu caise sau zmeura.

Pentru o prajitura cu visine si iaurt mai inalta, folositi o tava mica, daca tava este mare prajitura nu va creste mult.

Ingrediente prajitura cu visine si iaurt

4 oua

5 linguri ulei

6 linguri de iaurt

175 gr de zahar

1 baton de vanilie Kotanyi

200 gr de faina

2 linguri de cacao

3 lingurite de praf de copt

300 g de visine, fara samburi

zahar pudra

Mod de preparare reteta prajitura cu visine si iaurt

Se amesteca faina cu zaharul si praful de copt. Se adauga iaurtul, uleiul si ouale.

Se adauga bobitele de vanilie.

Se ia un sfert din compozitie si se amesteca cacaoa.

Se pune compozitia alba in tava de 20×32 cm, apoi cea cu cacao. Se presara deasupra si visinele.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit cam 40-45 de minute. In ultimele

10 minute se da focul mic.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Loading...