Chifteluțe de cartofi cu ton – un preparat sanatos, perfect pentru zilele de weekend alaturi de familie

Cele mai simple chiftelute de peste, astea sunt! Satioase si aurii, puternic aromate si servite cu sos de usturoi pregatit in casa, chiftelutele de cartofi cu ton pot fi servite la pranz, cina sau chiar ca o gustare rece!

INGREDIENTE

Loading...

o conserva ton bucati

2 cartofi medii

80 g porumb fiert (din conserva)

1 ceapa medie

1 ou mare

coaja si zeama unei lamai

80+80 g pesmet sare piper

MOD DE PREPARARE:

MOD DE PREPARARE:

Fierbe cartofii pana cand ii poti patrunde usor cu furculita, apoi zdrobeste-i ca pentru piure si lasa-i sa se raceasca.

Adauga oul batut, tonul cat mai bine zdrobit in prealabil, urmate de porumb, ceapa maruntita, zeama de lamaie, 80 g pesmet, sarea si piperul.

Formeaza chiftelutele cu palmele umezite si tavaleste-le prin cealalta jumatate din cantitatea de pesmet.

Prajeste chiftelutele in cateva linguri de ulei, pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc bine.

Serveste chiftelutele de cartofi cu ton alaturi de un sos de usturoi pregatit in casa.

Cel mai sanatos mod de a consuma sfecla rosie

Sfecla rosie este unul dintre alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta, mai ales iarna. Aceasta leguma este foarte bogata in vitamine si minerale, in antioxidanti, care au actiune de prevenire a cancerului.

De asemenea, sfecla ajuta si in detoxifierea organismului, protectia ficatului, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si are putine calorii, astfel ca este recomandata si la curele de slabire.

Studiile arata ca fitonutrientii din sfecla, cum ar fi betalaina – cea care da si culoarea de rosu aprins a sfeclei – este foarte sensibila la caldura si se distruge daca este supusa prepararii termice. De aceea, se recomanda consumul de sfecla cruda.

Daca nu va incanta ideea, puteti reduce pierderile optand pentru gatirea sfeclei rosii la oala sub presiune.

Culoare sfeclei poate fi modificata in timpul gatitului. Adaugarea unui ingredient acid cum ar fi sucul de lamaie sau otetul va potenta culoarea, in timp ce sarea ii slabeste culoarea – deci se adauga numai la sfarsit, doar daca e absolut necesar.

Loading...